Voorbereiding Poelbadje nu begonnen

speelbadje_Middenhoven_500pixels_206x129Voor het aanbrengen het driekwart miljoen kostende tweedehands zwembadje in de Poel, bij het raadhuis, beginnen nu de voorbereidende werkzaamheden. De bedoeling is dat het badje en de daarbij behorende horeca voorzieningen eind juni, voordat de zomervakanties beginnen, in gebruik kan worden genomen. Een jaar later dan eerst de bedoeling was.

De exploitatie komt in handen van een ondernemer, wiens naam de gemeente nog niet wil noemen. Met hem wordt naar verwachting aan het einde van deze maand een contract getekend.

De uitslag van een geluidsonderzoek was dat het lawaai rond het bad onder de in het Activiteitenbesluit vastgelegde vormen blijft. Dat besluit bevat algemene milieuregels voor bedrijven.

Om negatieve gevolgen voor de ringslang te voorkomen of te beperken zijn volgens de gemeente (zogenoemde mitigerende) maatregelen genomen. Er wordt na een onderzoek op het gebied van flora en fauna een zogenoemd slibscherm geplaatst. De daarachter aanwezige vissen worden weg gevangen, zegt de gemeente. Volgens haar worden alle werkzaamheden uitgevoerd onder toezicht van ecologische deskundigen. Eind april vindt de transport van Amsterdam naar Amstelveen plaats.

De plaatsing van het badje voor ongeveer 25 personen komt voort uit het voorstel van de VVD om een stadstrand aan de Poel aan te leggen. Dat kon niet doorgaan, omdat De Poel geen goedgekeurd zwemwater bevat. De keuze voor een badje was naar de mening ban tegenstanders in de gemeenteraad in de verste verte niet de vergelijken met die voor een strand. Een bezwaar was ook dat men voor toegang tot het bad, dat op pontons in de Poel wordt geplaatst, moet betalen.

 

 

Lees ook:Vergunning voor Poelbadje
Lees ook:Badje in Poel gaat op Moederdag open
Lees ook:‘Kafka-badje’ deze zomer misschien toch open
Lees ook:Raad van State vertraagt bad in de Poel
Lees ook:Gemeente zit contractueel vast aan badje

8 reacties op “Voorbereiding Poelbadje nu begonnen

  1. Paul

    De beoogde ondernemer van en rond het poelbadje is vast en zeker uit en door VVD.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nel

    VVD wethouder en fractie komen het badje open- en inzwemmen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      En welke partij er voor in de plaats?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    En vervolgens gewoon verder gaan met het sluiten van badjes in de wijken voor de plebs. Want ja, er moet wel gewoon door worden bezuinigd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      En dit initiatief is nog wel gefinancierd door clubs die tegen subsidies zijn en voor het particulier initiatief! Het kan verkeren.

      Trouwens wie kan mij vertellen wat een slibscherm is?

        /   Beantwoorden  / 
    2. ciska

      Heel goed gezien, Jan. Volkomen in tegenspraak met elkaar.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Hadjememaar

    Overigens de ondernemer die de voormalige bajes heeft overgenomen van de gemeente en er kantoren en een restaurant van maakt is ook een gerenommeerde VVD’er in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.