Vergunning voor Poelbadje

naamloosDezer dagen geven B&W de omgevings- vergunning af voor het zwembadje in de Poel. De gemeente verwacht dat eind deze of begin volgende week. Nadat de vergunning is afgegeven, kunnen omwonenden en andere belanghebbenden gedurende zes weken bezwaar maken, wat eufemistisch heet ‘een zienswijze’ indienen.

Het gebied waarin het zwembadje op pontons komt, heeft de bestemming recreatie. Maar er is een aanpassing van dat plan nodig, omdat er ook opstallen – zoals een horeca voorziening – komen. Vandaar de omgevingsvergunning.

Ook loopt nog een procedure om toestemming op basis van de regelgeving voor Flora en Fauna te krijgen. Het gebied ligt binnen de zogenoemde ecologische hoofdstructuur. De Provincie heeft laten weten geen bezwaar tegen het badje te hebben. De aanwezigheid van de beschermde ringslangen zou voor de gemeente nog roet in het eten kunnen gooien, maar aan het Rijk is ontheffing op dat punt gevraagd. Volgens een woordvoerster van de gemeente worden dezer dagen omwonenden op de hoogte gesteld van het afgeven van de omgevingsvergunning.

Het badje, waarvan de kosten inclusief vervoer en plaatsing € 750.000 bedragen, vervangt de oorspronkelijke plannen van de gemeenteraad een stadsstrand aan de Poeloever te realiseren. Dat was een initiatief van de VVD. Het strand kon niet doorgaan omdat de Poel geen zwemwater bevat. Wat er nu komt, lijkt in de verste verte niet op een strand, klaagt de oppositie in de raad.

 

Lees ook:Voorbereiding Poelbadje nu begonnen
Lees ook:Gemeente zit contractueel vast aan badje
Lees ook:Raad van State vertraagt bad in de Poel
Lees ook:Raat verwacht eind 2017 voorstel bunker
Lees ook:‘Kafka-badje’ deze zomer misschien toch open

Eén reactie op “Vergunning voor Poelbadje

  1. gerben

    Bij de opening t.z.t moet raadslid Ponjee 1000 keer een rondje zwemmen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.