Weidevogelsafari in de polder

 

Grutto

Grutto

De Vereniging voor agrarisch natuurbeheer ‘De Amstel’ organiseert dit voorjaar weer weidevogelexcursies op een boerenkar in polder De Ronde Hoep, ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel.

De excursies vinden plaats op de zaterdagochtenden in de maanden april en mei van 10 tot 12 uur. Bij voldoende belangstelling worden er in mei ook tochten georganiseerd van 11 tot 13 uur. Op de Amstellanddag (zondag 7 juni) zijn er excursies om 10 uur en 12 uur.

Onder het genot van koffie, thee of limonade, vertellen de boer en één van de gidsen de deelnemers over het weidevogelbeheer in deze bijzondere polder. Daarna rijden de deelnemers op de boerenkar het weiland in tot aan de rand van het weidevogelreservaat van Landschap Noord-Holland. Vandaar wandelt men terug naar de boerderij. Grutto’s, kieviten, scholeksters en tureluurs laten zich hier van dichtbij zien en horen. In deze tijd van het jaar hebben zij het druk met broeden, hun jongen groot brengen en hun territoria verdedigen.

De gids laa zien met welke vormen van beheer de agrariërs die lid zijn van ANV De Amstel niet alleen hun bedrijf, maar ook de weidevogelstand in Amstelland met succes op peil weten te houden. Deelname kost € 5 per volwassene. Kinderen moeten minimaal 4 jaar zijn en betalen tot 12 jaar € 2,50. Deelname is op eigen risico. Per excursie kunnen maximaal tien personen mee. Aanmelden en informatie: [email protected]. Kijk (vóór aanmelding) op  www.anvdeamstel.nl bij ‘Poldersafari’ of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Lees ook:‘Weidevogelsafari’ in De Ronde Hoep
Lees ook:Veel weidevogels in De Ronde Hoep, dankzij boeren en boswachters
Lees ook:GroenLinks gaat ‘polderen’ in buitengebied
Lees ook:Provinciale Staten: agrarische recreatie in Bovenkerkerpolder
Lees ook:Beschermers Amstelland wil plan beeldkwaliteit polder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.