‘Weidevogelsafari’ in De Ronde Hoep

 

Grutto

Grutto

Wie wil kan dit voorjaar aan een zogenoemde ‘weidevogelsafari’ in polder De Ronde Hoep meedoen. Er worden er verscheidene georganiseerd door de Vereniging voor agrarisch natuurbeheer ‘De Amstel’. Voor de weidevogelexcursies wordt men op een boerenkar door de polder gereden. De Ronde Hoep ligt ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel.

De excursies vinden plaats op de zaterdagochtenden in de maanden april (met uitzondering van Koningsdag, 26 april) en mei en op 1 juni, steeds tussen 10 en 12 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee of een glas limonade, vertellen de boer en één van de gidsen de deelnemers over het weidevogelbeheer in deze polder. Daarna rijdt men het weiland in, tot aan de rand van het weidevogelreservaat van Landschap Noord-Holland, Vandaar wandelt men terug naar de boerderij.

Grutto’s, kieviten, scholeksters en tureluurs laten zich van dichtbij zien en horen. In deze tijd van het jaar hebben zij het druk met broeden, hun jongen groot brengen en hun territoria verdedigen.  De gids laat deelnemers zien met welke vormen van beheer de agrariërs niet alleen hun bedrijf, maar ook de weidevogelstand met succes op peil weten te houden.  Deelname kost € 5 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 2,50) en is voor eigen risico.

Per excursie kunnen maximaal tien personen deelnemen. Aanmelden en informatie alleen per mail via [email protected]. Voor men zich aanmeldt eerst op www.anvdeamstel.nl bij ‘Poldersafari’ kijken of de gewenste tocht niet al vol is.  

 

Lees ook:Weidevogelsafari in de polder
Lees ook:Veel weidevogels in De Ronde Hoep, dankzij boeren en boswachters
Lees ook:GroenLinks wil Bovenkerkerpolder stil houden
Lees ook:St. Josephschool in Nes wordt woonhuis
Lees ook:Beelden en schilderijen op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.