GroenLinks Kamerlid bij actie voor buiten spelen

Linda Voortman

Op de nationale buitenspeeldag, woensdag 13 juni, houdt de lokale afdeling van GroenLinks Amstelveen om 15.45 uur een actie op de ‘avontuurlijke speelplaats’ achter het gemeentehuis om aandacht te vragen voor buitenspelen in een groene omgeving. Dat aspect moet volgens de fractie in de gemeenteraad onderdeel zijn van het gemeentelijke sportbeleid. GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman komt die boodschap ondersteunen. Het initiatiefnemer voor de actie, GroenLinks-raadslid Axel Boomgaars, vindt dat buitenspelen en andere vormen van dagelijks bewegen aandacht verdienen in het nieuwe Amstelveense sportbeleid. Hij zegt: “We hebben de afgelopen jaren veel tijd en moeite gestoken in het faciliteren van de Amstelveense sportverenigingen, topsport en clinics op scholen. Goed werk, maar het doel van sportbeleid is natuurlijk breder. Het gaat er om zoveel mogelijk mensen gezond aan het bewegen te krijgen.” Volgens hem moet men daarmee al bij kinderen beginnen.

Axel Boomgaars

Boomgaars:  “Als je ze op jonge leeftijd op een leuke en makkelijke manier aan het bewegen krijgt, geef je ze dat ook voor latere leeftijd mee. Dat moet je stimuleren en buitenspelen is daar een prachtig voorbeeld van. In de buitenlucht is veel te beleven.” Een zandbak en wipkip zijn wat hem betreft niet genoeg op kinderspeelplaatsen. “Kinderen moeten worden geprikkeld om fantasierijk bezig te zijn.” Hij ziet daarom meer in avontuurlijke speelplaatsen, omgeven door groen en daarmee natuur. GroenLinks roept mensen op die het daarmee eens is op samen met hun (klein)kinderen op de actiedag naar de speelplek te komen, “zodat de gemeente er ook mee aan de slag gaat.”

Tweede Kamerlid Linda Voortman is bij de actie, omdat zij vindt dat die een echte GroenLinks boodschap communiceert. Ook het feit dat de speelplek bij de snelweg A9 ligt, die volgens de partij zonder tunnel een bedreiging vormt, is voor Voortman een reden om erbij te zijn en met mensen te praten.  Haar portefeuilles in de Tweede Kamer zijn VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), maar ze staat open voor alle gespreksonderwerpen.

Lees ook:‘Bewegen begint met buitenspelen’ zegt GroenLinks
Lees ook:Amstelvener zet paspoort ouderen op Haagse kaart
Lees ook:Politiek café met (kandidaat) Kamerleden VVD en SP
Lees ook:Disco voor kinderen in P60
Lees ook:SP kandidaat Kamerlid op weekmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.