BBA: miljoenen voor topsporthal, maar geen visie op sport

John Levie

John Levie

Er moet eerst maar eens een totaalvisie op sport voor Amstelveen komen, voordat de gemeente 5,7 miljoen euro in een topsporthal investeert. Dat vindt Burgerbelangen (BBA). De lokale partij heeft B&W maandag (31 augustus) haar notitie ‘Amstelveen – Sportstad voor alle Amstelveners’ aangeboden. Het college bereidt een sportnota voor en wil die nog dit jaar naar de gemeenteraad sturen. BBA heeft gevraagd daarbij haar visie te betrekken. Volgens BBA-raadslid John Levie ligt aan het op voorhand al gereserveerde geld voor de topsporthal geen plan ten grondslag. “Dat moet nog worden gemaakt. Het lijkt ons wijzer eerst een goede sportvisie te ontwikkelen en dan pas te bezien of een topsporthal daarin past. Nu gebeurt het precies andersom.”

Zijn fractie heeft al eerder laten weten uiterst ongelukkig te zijn met de door B&W gekozen route. Het college wil Amstelveen als topsportstad op de kaart zetten en heeft daarvoor kostbare plannen gemaakt. BBA vreest dat die ambitie ten koste van de recreatie- en breedtesport zal gaan en daardoor de verenigingen op dat gebied zal treffen. Zij zegt er grote waarde aan te hechten dat sport en bewegen een grotere rol in de lokale samenlveing gaan spelen, inclusief competitiesport en topsport. “Maar dan wel voor alle Amstelveners,” zegt Levie. “Dat benadrukken wij in onze notitie.”

In juli stelde zijn partij al voor de gereserveerde 5,7 miljoen euro voor de topsporthal anders te besteden, zodat ook scholen en breedtesport ervan zouden kunnen profiteren. BBA wilde zelfs een extra breedtesporthal. Het voorstel haalde het niet en BBA hield het aan tot de behandeling van de komende begroting 2010.

BBA vindt dat (top)sportverenigingen die geld of faciliteiten van de gemeente krijgen op hun beurt iets voor Amstelveen doen, zoals het houden van clinics voor scholen en verenigingen. Levie: “Wij formuleren eerst een sportvisie waar alle Amstelveners van kunnen profiteren. Pas daarna willen we bekijken of en hoe een kostbare topsporthal daarin past.”

Z|ijn partij zegt zich niet te willen laten overdonderen door verhalen van B&W over citymarketing en de Olympische Spelen in 2028. “Als het college daar zo in gelooft, laat Economische Zaken dan maar betalen voor die citymarketing, maar laat het niet ten koste gaan van het sportbudget,” redeneert Levie. “Als het lukt die Spelen in 2028 binnen te halen binnenhalen, zijn tegen die tijd de eisen voor een topsporthal allang weer veranderd. Een flauwekul argument dus voor de bouw van een Amstelveense topsporthal.”

Lees ook:Burgerbelangen: geld topsporthal overhevelen naar onderwijs
Lees ook:Gemeente praat met hotel en Romana over topsporthal
Lees ook:BBA, GroenLinks en VVD: geen cent voor topsporthal
Lees ook:Schriftelijke vragen BBA over topsporthal
Lees ook:Burgerbelangen wil plannen topsporthal in ijskast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.