Burgerbelangen wil plannen topsporthal in ijskast

John Levie (BBA)

John Levie (BBA)

De plannen voor een gloednieuwe topsporthal, waarvoor de gemeente € 5,7 miljoen heeft gereserveerd, moeten voorlopig de ijskast in, vindt Burgerbelangen (BBA). De fractie vreest dat de volleybalbond Amstelveen niet als dé toplocatie voor die sport kiest. Dat is dan het gevolg van besluitvorming door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn er Sport. En juist volleybal is een van de pijlers waarop het topsportbeleid van B&W is gebaseerd. BBA vindt dat ook de economische crisis, gekoppeld aan de afhankelijkheid van clubs van sponsorbijdragen, tot herbezinning moet leiden.

De fractie gaat het college over de kwestie vragen stellen en wil de plannen voor een nieuwe topsporthal nadrukkelijker koppelen aan een brede sportvisie en een breed sportbeleid. In een aangepast plan zouden volgens BBA breedtesport en andere sportfaciliteiten moeten worden meegenomen. “Uitstel hoeft geen afstel te betekenen”, zegt BBA-raadslid John Levie, “maar er zijn genoeg redenen om voorlopig pas op de plaats te maken. Een nieuwe topsporthal betekent veel meer dan  het vervangen van vier oude muren en een dak  door vier nieuwe muren en een dak en het  opstarten van een businessclub.”Hij pleit er voor de Emergohal nog maar eens op te knappen, zodat clubs daar de komende jaren op hoog niveau kunnen blijven spelen. Er is nog een onderzoek gedaan naar de meest geschikte plek voor een topsporthal, constateert Levie.

Bij de nieuwe hal heeft volgens het college topsport de absolute prioriteit. BBA vindt dat  via topsport juist breedtesport moet worden gestimuleerd. Dat vereist een  multifunctionele hal, die inzetbaar is voor sportonderwijs en ook sporten als zaalvoetbal, zaalhockey, korfbal en de Japanse vechtsporten judo en kendo, meent BBA. Vooral die vechtsporten zouden de Japanse gemeenschap nog meer aan Amstelveen kunnen binden, vindt Levie.

Het Ministerie van VWS heeft regionale topsportlocaties aangewezen. BBA vreest dat Amstelveen hoogstens in aanmerking komt voor een programma van talentontwikkeling. Maar daarvoor kunnen de jonge talenten, ook scholieren, hun trainingsprogramma alleen voor en na schooltijd uitvoeren.

Lees ook:Burgerbelangen: geld topsporthal overhevelen naar onderwijs
Lees ook:Martinus stapt uit topvolleybal combinatie
Lees ook:BBA: miljoenen voor topsporthal, maar geen visie op sport
Lees ook:ChristenUnie: hele tekort Sportbedrijf dekken en topsporthal afblazen
Lees ook:Schriftelijke vragen BBA over topsporthal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.