Daling aantal ww-uitkeringen in AV

uwvHet aantal werkloosheidsuitkeringen daalde vorige maand ten opzichte van januari in Amstelveen met 1,7% naar 1752. Vergeleken met vorig jaar is het met 6,1% afgenomen. Vier procent van de arbeidsbevolking heeft een WW-uitkering.

In heel Groot Amsterdam nam het vorige maand het aantal uitberingen met 0,8% af, vergeleken met een jaar geleden 4,5%. Landelijk waren die percentages  0,5 en 1,1. Overigens moeten bij de cijfers worden opgeteld de werklozen die inmiddels in de bijstand terecht zijn gekomen. De meeste mensen met een VV-uitkering in Amstelveen (876) zijn boven de vijftig Tussen 27 en 50 jaar zijn het er 799.

Groot Amsterdam telde eind februari 2015 29.481 lopende WW-uitkeringen. Opvallend in de regio Groot Amsterdam is de sterke daling van het aantal WW-uitkeringen in de onderwijssector (-10,6%) in het afgelopen jaar. Als gevolg van de relatief jonge bevolking in Amsterdam, neemt de vraag naar docenten toe. Landelijk was de afname van het aantal WW-uitkeringen in de onderwijssector 6,4%.

Een sterke daling van het aantal WW-uitkeringen was het afgelopen jaar ook in de Bouwsector te zien (-19,2 %). De Financiële & zakelijke dienstverlening laat een daling van 7,6% zien. De daling van het aantal WW-uitkeringen in deze sectoren in Groot Amsterdam is vrijwel gelijk aan de landelijke cijfers: Bouw (-20,3%) en Financiële & zakelijke dienstverlening (-5%).

Intussen neemt de werkloosheid in de sectoren Zorg & Welzijn en Openbaar Bestuur toe. Het afgelopen jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in Zorg & welzijn met 4,2% en in Openbaar bestuur met 11,6% in Groot Amsterdam. Deze stijging is minder fors dan landelijk, waar een toename te zien is van 13,7% bij Zorg & Welzijn en 16,3% bij Openbaar bestuur.  De arbeidsmarktregio Groot Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn.

 

Lees ook:Aantal WW-uitkeringen gedaald in AV
Lees ook:Heel lichte (seizoens)daling WW-uitkeringen
Lees ook:Toename WW-uitkeringen in juli
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen gestegen
Lees ook:Werkloosheid gestegen in AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.