Werkloosheid gestegen in AV

uwv_logo[1]De werkloosheid steeg vorige maand in Amstelveen. Het aantal WW-uitkeringen liep op met 1,5%, een drie keer zo hoog percentage als in heel Groot Amsterdam (0,5%). Sinds een jaar geleden steeg het aantal uitkeringen in Amstelveen met 3,1%, terwijl dat percentage voor heel Groot Amsterdam 1,3 is. Het lokale WW-percentage is 4,5, voor heet de regio 4,9. Het UWV constateert dat het aantal WW-uitkeringen nog steeds hoger is dan in 2013, maar de verschillen maandelijks afnemen.

In de regio nam het aantal WW-uitkeringen bij het openbaar bestuur en gezondheidszorg in de regio toe met respectievelijk 38,5% en 15,6%. Daar staat een forse daling in de uitzendsector en de bouw tegenover (resp. 14,8 en 10.3 %). Van de beroepsbevolking is in Amstelveen 4,5% werkloos, wat neer komt op 1790 mensen, landelijk 5,3% en in Groot Amsterdam 4,9%.

In Aalsmeer steeg het aantal uitkeringen in oktober met 2,5%  en is het 5,4% hoger dan vorig jaar. Het aantal wellozen is het hoogst in de leeftijdsgroep boven 50 jaar en iets minder in de categorie 27-50 jaar. Overigens zegt het aantal WW-uitkeringen niet alles over de werkloosheid, omdat die maar tijdelijk zijn en men daarna in de bijstand terecht komt.

De arbeidsmarktregio Groot Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn.

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Werkloosheid opnieuw gedaald
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen in AV gestegen
Lees ook:Daling aantal ww-uitkeringen in AV
Lees ook:Heel lichte (seizoens)daling WW-uitkeringen
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen gedaald in AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.