CU wil oplossing voor dreigend ontslag

 

Jacqueline Koops. Foto: amstelveenweb.com

Jacqueline Koops. Foto: amstelveenweb.com

Net als een andere partijen in de gemeenteraad, wil de ChristenUnie een oplossing voor de 21 personen die op een tijdelijk contract werken bij de AM Groep, het regionale werkvoorzieningschap. Zij verliezen per 1 januari hun contract en dus hun baan. Volgens CU-fractievoorzitter Jacqueline Koops is dat geen goed begin  van de overgang van deze kwetsbare groep naar de gemeente.

Jacqueline Koops, die zelf tot april als wethouder verantwoordelijk voor de AM Groep: “Wat we volgend jaar ook beslissen over de AM Groep, er moet nú een oplossing komen voor de 21 tijdelijke contractanten. Zij hebben nu werk, al een hele tijd overigens.” 

Volgens Koops bestaat er dus een match van de betrokkenen met werk.  ”Waarom kan de gemeente die contracten niet overnemen of die desnoods  nog een keer verlengen?” vraagt zij zich af. “Deze mensen komen per 1 januari toch onder de verantwoordelijkheid van de gemeente, dus die zal meteen werk voor ze moeten zoeken. Gek natuurlijk, want ze hebben nu werk. Laten we ervoor zorgen dat ze dat kunnen behouden.”

Koops vindt het voor de kwetsbare mensen bij de AM Groep ook veel te spannend opeens met onzekerheid over een mogelijk ontslag te worden bedreigd. “Het  gaat om mensen met een psychische of verstandelijke beperking of een lichamelijke handicap, soms een combinatie daarvan. We hebben als gemeente een bijzonder zorgplicht voor deze mensen. Zij moeten goed worden begeleid. Ik heb al twee telefoontjes ontvangen van  bezorgde WSW-ers. Ze weten niet goed waar ze aan toe zijn. Dat is niet de bedoeling. Ik hoop van harte dat de wethouder spoedig met een oplossing kan komen.”

Net als de ChristenUnie pleiten in elk geval ook SP, CDA en (coalitiepartij) PvdA voor een oplossing voor de 21 mensen met een tijdelijk WSw-contract. Wsw staat voor Wet sociale werkvoorziening.

 

Lees ook:College neemt werkgelegenheidsplan ChristenUnie over
Lees ook:Wethouder Koops weer met zwangerschapsverlof
Lees ook:Oplossing voor Wsw-ers met tijdelijk contract
Lees ook:CDA wil duidelijkheid over AM-werkers
Lees ook:Winst maar toekomst onzeker bij AM Groep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.