Voormalige Cardanus-directeur strandt ook in Veenendaal

3981c1593944fe041bb11bc3d8baba1a[1]De van Cardanus afkomstige directeur André Woutersen blijkt ook bij een welzijnsorganisatie in Veenendaal niet tot tevredenheid te hebben gefunctioneerd. Stichting Welzijn Veenendaal heeft meer dan de helft van haar medewerkers moeten ontslaan. De Gemeente Veenendaal heeft de welzijnstaken via een aanbesteding overgeheveld naar VitrasCMD.  Woutersen werd in 2009 aangesteld door de stichting als directeur. Ongeveer een jaar eerder was hij door de Raad van Toezicht, mede als gevolg van groeiende ontevredenheid bij de medewerkers en de politiek, bij Cardanus in dezelfde functie ontslagen.

Volgens de Veenendaalse Krant veranderde André Woutersen de sfeer binnen Welzijn Veenendaal. Die zou zakelijker zijn geworden. Binnen het medewerkersbestand ontstonden voor- en tegenstanders van hem. Alle teamleiders werden vrouwen, tot ergernis van manlijke medewerkers die meenden beter de zijn toegerust voor die functie, wegens opleiding en ervaring.  Evenals in Amstelveen werd het jongerenwerk een struikelblok, ontstond grote overlast in de wijken en nam de ontevredenheid bij inwoners en politiek toe.

In Amstelveen vond Woutersen dat het imago van Cardanus niet goed was en dat vooral daaraan moest worden gewerkt.  Blijkbaar is, naar analogie van Amstelveen,l ook in Veenendaal te lang gewacht met gemeentelijk ingrijpen. Volgens insiders waren Welzijn Veenendaal en Woutersen meer met zichzelf bezig dan met haar cliënten.

Verschillende bewonerscommissies wilden niet meer met de organisatie samenwerken, meldt de Veenendaalse Krant. In Amstelveen kon hij tijdens een openbare vergadering over het in het slop geraakte jongerenwerk niet eens antwoord geven op de vraag hoeveel jongerenwerkers er eigenlijk bij Cardanus in dienst waren. André maakte zelf al eens zo een blunder toen hij directeur was van stichting Cardanus. Onder invloed van wethouder Herbert Raat in het nieuwe college van B&W werd heel het jongerenwerk door de gemeente zelf overgenomen.

 

Lees ook:Directeur Cardanus vertrekt na golf van kritiek
Lees ook:Organisatie Cardanus wordt doorgelicht
Lees ook:Cardanus laat claim bij gemeente vallen
Lees ook:Vrijwilligers wijkcentra in opstand
Lees ook:Sportbedrijf op zoek naar nieuwe directeur

Eén reactie op “Voormalige Cardanus-directeur strandt ook in Veenendaal

  1. Jan Demming

    Ach ja, als de zakken maar gevuld zijn. Daar gaat het de heren uiteindelijk om. En ik ben ervan overtuigd dat dit met grote passie en inzet is gebeurd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.