Organisatie Cardanus wordt doorgelicht

Cardanus gaat haar organisatie door een externe deskundige laten doorlichten, nu directeur André Woutersen daar is vertrokken. Dat heeft wethouder Veenboer meegedeeld in antwoord op vragen van PvdA-fractievoorzitter Drost. De gemeente is, als subsidievertrekker aan de welzijnsstichting overigens niet bereid op te draaien voor mogelijke financiële consequenties van het ontslag van de directeur. B&W moedigen overigens het onderzoek aan, omdat zij vinden dat de organisatie beter moet worden. Er is de laatste jaren toenemende kritiek op Cardanus geweest, uit samenleving en politiek. Veenboer zei vertrouwen te hebben in de Raad van Toezicht, die nu zelf het heft in handen heeft genomen. Er wordt gezocht naar een nieuwe directeur.

Lees ook:Directeur Cardanus vertrekt na golf van kritiek
Lees ook:‘Cultuurverschillen oorzaak vertrek directeur Cardanus’
Lees ook:‘Cardanus levert niet waarvoor het wordt betaald’
Lees ook:Directeur weg bij Cardanus
Lees ook:BBA: Gemeente mist controle op subsidies welzijn

3 reacties op “Organisatie Cardanus wordt doorgelicht

  1. Rob Nijkamp

    Door het vertrouwen uit te spreken geeft wethouder Veenboer aan dat hij zelf te lang in de zogenoemde modder heeft gestaan en politiek medeverantwoordelijk is voor datgene wat er is gebeurd.
    Er wordt een extern adviseur benoemd en degene die mede-verantwoordelijk inclusief de Raad van Toezicht blijven buiten zicht. Eigenlijk is dit extra geld weggooien op het al uitgegeven budget aan Cardanus.

      /   Beantwoorden  / 
  2. s de deugd

    De raad van toezicht zou in zijn geheel moeten aftreden want de directeur heeft 4 jaar slecht gefunctioneerd onder haar toezicht. Daar zijn zij dus ook verantwoordelijk voor.
    s de deugd

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Met het (kennelijk) kritiekloos toezien hoe de directeur van Cardanus het sociaal cultureel werk in Amstelveen naar de knoppen hielp, is het inderdaad de hoogste tijd dat de raad van toezicht zo snel mogelijk eieren voor haar geld kiest door op te krassen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.