Zorgen van PvdA over bijstandswet

Dolf Veenboer

Dolf Veenboer

Blijft het gemeentelijke budget voor de uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) wel toereikend? De PvdA maakt zich er zorgen over en heeft schriftelijke vragen aan B&W gesteld. De raadsfractie reageert daarmee op berichten in de media, eind vorige maand, dat de regering de uitkering aan de gemeenten daarvoor met in totaal 400 miljoen euro omlaag wil schroeven. De PvdA-fractie wil van het college weten of het kan aangeven wat dat in concrete voor Amstelveen betekent. Dus hoeveel deze gemeente moet inleveren. En of de vermindering nog steeds binnen de begrotingspost WWB kan worden opgevangen. Als dat niet zo is, wil fractievoorzitter Dolf Veenboer van B&W weten welke gevolgen dat dan heeft voor de totale gemeentebegroting voor dit en volgend jaar. Omdat er mogelijk met geld moet worden geschoven.

Lees ook:Muziekvereniging Bovenkerk dupe van bezuigingen
Lees ook:CDA wil onderscheid vergoedingen grote en kleine monumenten
Lees ook:Lokale klimaattop komt er binnen half jaar
Lees ook:GroenLinks pleit voor mediation bij bezwaarschriften
Lees ook:Vragen van D66 over strooiverbod pepernoten voor Zwarte Piet

Eén reactie op “Zorgen van PvdA over bijstandswet

  1. Rob Nijkamp

    Ooit in een zogenoemd links college is de WWB in Amstelveen ingevoerd. Volgens mij onder regie van toenmalig wethouder Winnie Blok (PvdA). Als er vanuit de gemeenteraad deze vraag gesteld gaat worden, dan hoort daar nadere onderbouwing bij. Is die er dan, ja hoor kijk maar op de site van het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
    http://www.gemeenteloket.szw.nl. Ga dan naar de kernkaart Werk en Bijstand en toest als gemeente Amstelveen in. De kernkaart 2009 wordt dan getoond met een overzicht. Wat valt op; een heleboel is niet geregistreerd en “meten is weten”. Op basis van deze inzichtelijke kaart kunnen evt. verdere vervolgvragen worden gesteld, maar doe dit wel met de juiste informatie en niet ad-hoc zoals het nu overkomt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.