Nieuwsbrief zonder nieuws van raad

GemeentehuisDe gemeenteraad heeft een eigen nieuwsbrief waar vrijwel geen nieuws in staat. Zoals een bericht over de thema-avond over zorg die de leden beleefden. Te verwachten valt dat het klachten gaat regenen over de uitvoering van allerlei zorgtaken die het Rijk bij de gemeente over de schutting heeft gegooid.

Met die klachten kan men theoretisch als kiezer natuurlijk naar een raadslid stappen, hoewel dat buiten verkiezingstijd weinig zin heeft. Het ‘verslag’ van de – evenals die over ICT uiteraard in het geheim gehouden – bijeenkomst bevat weinig meer dan de mededeling dat de raadsleden met allerlei vragen werden geconfronteerd, aan de hand van praktijksituaties. “Aan het einde van de bijeenkomst kon worden gesteld dat de reactie afhankelijk is van de situatie die zich voordoet”, is het ‘nieuws’ uit de nieuwsbrief. En dat ieder raadslid een eigen afweging moet maken.

Zo, dat is nieuws zeg. Wie had dat nou gedacht. Realiteit is natuurlijk dat de coalitie (VVD, PvdA, D66 en Burgerbelangen) liever van geen hun wethouders schadende klachten wil weten, zodat men daarmee het best naar de oppositie kan gaan. De SP maakte eerder een zwartboek, maar de PvdA wil liever een witboek. Over alles wat wel goed gaat. Voor die fractie is nieuws dat men bij rood licht stopt en bij groen doorrijdt. Doorrijden bij rood zou in een zwartboek komen en dat is niet zo zinvol, denk dat smaldeel in de raad. Nou ja, tot het weer bij de oppositie hoort natuurlijk.

Lees ook:SP: Zwartboek WMO raadsbreed overgenomen
Lees ook:PvdA houdt vast aan A9-tunnel voor ‘eerlijke’ stad
Lees ook:SP-zwartboek falend zorgloket gemeente
Lees ook:SP maakt zwartboek over WMO-loket
Lees ook:Nieuwsbrief CDA fractie ook naar niet-leden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.