VVD blijft strijden tegen schotels…

 

Arjan Gerritsen

Arjan Gerritsen

Nadat jaren geleden die fractie er, vooral bij monde van raadslid Walter Vervenne, al steen en been over had geklaagd, zet de VVD blijkbaar de strijd tegen graffiti en schotelantennes voort. Er is weer een nieuw burgerraadslid bij die fractie (iemand die wel lid is van een raadscommissie, maar niet van de gemeenteraad) gekomen, dus de oude plaat kan weer eens worden opgezet.

Burgerlid Arjan Gerritsen heeft over de aanslag die beide ergenissen op het straatbeeld doen vragen aan B&W gesteld. Hij vindt het prima dat B&W gaan optreden tegen vervallen panden, beschouwd als visitekaartjes van Amstelveen, maar om de stad keurig te houden, moet dat ook tegen overlast door schotels en graffiti gebeuren, vindt hij.

Die schotels bevinden zich vooral in huurcomplexen van corporatie Eigen Haard. Logisch natuurlijk, want dat zijn sociale huurwoningen en mensen van buitenlandse komaf, zoals degenen die asiel vroegen en kregen, wonen doorgaans (met huurusubisie) in ‘goedkope’ woningen.  Schotelantennes - Rosa Spierlaan

Regels

Gerritsen  hekelt de gevels van flats langs de Sportlaan en de Rosa Spierlaan. Zijn eigen wethouder Herbert Raat liet in een commissie, waar Gerritsen vragen over zijn ergernissen stelde, dat iedere burger nu eenmaal recht op informatie heeft. En allochtonen, zoals die vroeger nog genoemd mochten worden, horen en zien nu eenmaal graag het nieuws uit hun geboorteland. Verbod op schotelantennes zit er dus niet in, weet nu ook Gerritsen. Maar hij herinnert er wel aan dat voor de plaatsing toestemming moet worden gevraagd en er bestaan regels hoe dat moet gebeuren. Want de gemeente mag dan de oorlog aan regels hebben verklaard, iets simpels als een antenne op een balkon valt daar niet onder natuurlijk.

graffiti nutsvoorziening nabij MiddenhofMaar er zijn ook alternatieven voor die schotels, zegt Gerritsen. Zoals een zogenaamde Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst (GSO), waarmee bewoners een aansluiting op één of meerdere  centraal geplaatste schotelantennes krijgen, doorgaans op het dak van het huurcomplex. Volgens hem treedt EH blijkbaar onvoldoende handhavend op en moet zij op haar verantwoordelijkheid worden gewezen. Want regel is regel, in deregulerend liberaal Amstelveen. En zo’n centrale schotel is voor zowel corporatie als bewoners een goede investering, vindt hij.

Stokpaardje

Raat heeft erover gepraat met de directie van Eigen Haard. En het stemt het VVD-raadslid tevreden dat in het najaar wordt bekeken wat er aan kan worden gedaan. “Ik zal te zijner tijd de wethouder weer vragen stellen over de resultaten en de vervolgstappen”, kondigt Gerritsen vast aan. Want je moet als (burger) raadslid nu eenmaal een stokpaardje hebben.

Dat is voor hem dus ook de graffiti. Er mogen met de bestrijding daarvan de laatste jaren dat resultaten zijn geboekt door de gemeente, het moet volgens hem beter. OK, die actie in samenwerking met Panta Rhei, waarbij leerlingen KPN-huisjes besschilderden, was een suvves. Maar Raat moet ook met andere nutsbedrijven gaan praten, vindt Gerritsen. Wat de wethouder natuurlijk zegt te gaan doen. En intussen moeten mensen die overlast ervaren van graffiti de gemeente bellen, vindt de lokale politicus.

 

Lees ook:Derde KPN-huisje beschilderd
Lees ook:Walter Vervenne blijft vechten tegen lelijke schotels
Lees ook:Gemeente verhaalt weghalen graffiti op dader
Lees ook:Graffiti als kunst mag blijven, rotzooi moet verdwijnen
Lees ook:Extra geld voor strijd tegen graffiti

4 reacties op “VVD blijft strijden tegen schotels…

  1. Piet Rode

    1.VVD! Wat betekent die tweede V in hun naam eigenlijk?
    2. Wat heeft een politieke partij te maken met de manier hoe jij de media tot je neemt?
    3. Minder regeltjes maar zeker niet voor mensen van buitenlandse afkomst?

    Wie gaat dat controleren? Bijstandsgerechtigen om werkervaring op te doen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kees

    Die VVD-logos (met die slogan ‘houdt koers’) vind ik ook lelijk. Vrachtwagens ook. Sommige gebouwen ook. Kom ze wel veel tegen. Betekent toch niet dat we die gaan verbieden?
    GSO is niet nieuw, maar vooral heel duur. Gaat Gerritsen als ongekozen burger namens de partij die meent voor vrijheid te zijn ook de aanleg daarvan betalen?
    Bovendien moeten dan auteursrechten worden betaald. De hele flat moet worden opengebroken om kabels te leggen. En welke satellieten wil je dan hebben want dat is ook weer beperkt. Kortom allemaal niet simpel!

    Die VVD is alles behalve liberaal, maar eerder restrictief, met de zweep erover. Wij bepalen wat u mag zien en hoe, en u betaalt gewoon. En anders krijgt u een boete namens de VVD die Opstelten als erelid heeft benoemd. Eigen Haard is de gemeente niet en toch meent ze er over te gaan. Merkwaardig voor een partij die deregelurend wil optreden.

    Het is maar waar je de prioriteiten wil leggen als ongekozen persoon in de politiek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. piet rode

    Wat vindt de hr. Gerritsen van het ongelimiteerd bouwen van dakkapellen en aanbouwen bij koopwoningen?
    Ik denk dat ie wat populistische kruimeltjes mag oppikken van zijn gekozen collega’s of overweegt hij een overstap naar de PVV op dit punt of aandelen in Ziggo?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Achmed

    He Arjannetje, ik woon in die flat met die schotelantenne op de 3e verdieping. Ik heb jou geen toestemming gegeven om die te fotograferen en om dit op dit blog te zetten!Jij schendt mijn privacy, brutale aap!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.