De Pijper weer beëdigd als raadslid

De Pijper CUBert de Pijper komt, zoals bekend, terug als raadslid voor de ChristenUnie, wegens het vertrek van Jacqueline Koops. Die laatste is wethouder van Stichtse Vecht geworden. De Pijper wordt woensdag in de vergadering van de gemeenteraad beëdigd.  De Pijper was eerder raadslid voor zijn partij, die één zetel heeft in de raad, onder het vorige college, toen Koops wethouder in Amstelveen was.

De Pijper stond tweede op de kandidatenlijst bij de verkiezingen, maar de ChristenUnie kreeg maar één zetel. Nu die vrij komt keer hijh terug in de raad. Overigens maakte hij (als burgerraadslid) geen deel uit van raadscommissies, zoals lager op de laag staande mensen van de ChristenUnie.

Bert de Pijper was 12 jaar lang voorzitter van een zendingsorganisatie en is in het dagelijks leven actief als jurist. In 2006 werd hij actief geworden de Amstelveense als politiek secretaris van de ChristenUnie, om vervolgens in de periode 2010-2014 de ChristenUnie te vertegenwoordigen binnen de gemeenteraad. Hij is oudste (ouderling) van de evangelische geloofsgemeenschap CAMA en maakt deel uit van het bestuur van de landelijke denominatie ABC Gemeenten (baptisten- en CAMA gemeenten).

De Pijper zegt zich te willen inzetten voor goed onderwijs, investeren in goede werkgelegenheid en  arbeidsparticipatie. “Dat betekent niet alleen een goed openbaar vervoer, maar ook fietspaden om de fiets te gebruiken waar dat nodig is, of het realiseren van fietsenstallingen bij OV-stations.”

Lees ook:Bert de Pijper wil nu naar provincie
Lees ook:Koops wint strijd om CU-lijsttrekkerschap van De Pijper
Lees ook:De Pijper: na 30 jaar afscheid als CAMA-oudste
Lees ook:Koops wordt wethouder Stichtse Vecht
Lees ook:Burgemeester bij ledenvergadering ChristenUnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.