De Pijper: na 30 jaar afscheid als CAMA-oudste

Bert de Pijper

Bert de Pijper

Langdurig applaus klonl er zondag in het Keizer Karel College aan Elegast. Na meer dan dertig jaar oudste (ouderling) van de evangelische CAMA Gemeente te zijn geweest, nam Bert de Pijper, die ook gemeenteraadslid voor de ChristenUnie is, zondag formeel afscheid van dat ambt. Hij is sinds enige tijd ook bestuurslid de ABC denominatie, waartoe ook de CAMA gemeenten behoren. Het ouderlingschap onderbrak hij een enkele heer voor een sabbatsjaar.

De Pijper preekte ook in de afscheidsdienst en bond de gemeenteleden, naar aanleiding van de eerste verzen uit het Bijbelboek 2 Timothéüs 2 op het hart dat er opeenvolgende generaties discipelen zijn, die elkaar de boodschap van Christus doorgeven. Zoals Paulus dat deed aan Timothéüs, er bij hem op aandrong op zijn betrouwbare leraren te zoeken, die het weer doorgeven aan anderen. De wereldwijde gemeente, waartoe ook die in Amstelveen behoort, is volgens De Pijper de beste plaats om wat hij noemde de ‘stamboom van discipelschap’ te doen groeien.

Samen met zijn vrouw Adrie was hij, naar gebruikelijk is in evangelische gemeenten, oudstenpaar. “Eigenlijk ben de oudste voor het leven, vanaf het moment dat je tot geloof komt”, redeneerde De Pijper. Maar wat de CAMA gemeente betreft houdt het nu voor hem op. “De continuïteit van de gemeente is de Here God. Ik ben er diep van overtuigd dat deze gemeente een rol speelt in Amstelveen. Maar zij behoort tot het wereldwijde Lichaam van Christus, waarvan Hijzelf het Hoofd is. Gemeente zijn wij met elkaar, oudste of niet.”

Voorganger Marco Wittenberg gebruikte in een tot De Pijper berichte toespraak het (Bijbelse) beeld van de zaaier. “Die strooit zaad, maar kijkt niet om. Hij weet niet wat er achter zijn rug aan gewas groeit. Het bemoedigende is dat God weet wat er gebeurt.” De CAMA Gemeente houdt elke zondag om 10.00 uur een dienst in het KKC.

 

Lees ook:De Pijper weer beëdigd als raadslid
Lees ook:Gebedsavond voor Amstelveen
Lees ook:Gospelconcert ‘cadeautje’ van 30-jarige CAMA gemeente
Lees ook:Koops wint strijd om CU-lijsttrekkerschap van De Pijper
Lees ook:CAMA Gemeente houdt debatavond over succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.