Amstelveen niet in DB regioraad

 

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

Voor het eerst sinds jaren is Amstelveen niet vertegenwoordigd in het  dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam. (SRA). Het Amstelveense regioraadslid Tessa van Wijnen (GroenLinks) kreeg het te horen tijdens de eerste vergadering van de nieuwe regioraad. In de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur uitte zij jaar teleurstelling.

Zij wilde eigenlijk wel even weten hoe de onderhandelingen tussen B&W en de SRA daarover waren verlopen. Maar wethouder Peter Bot vond het een beetje onnodig daarover weer een brief naar de gemeenteraad te sturen. Van Wijnen heeft de vergadering van de Regioraad bijgewoond en daar gehoord hoe de vork in de steel zit, redeneerde hij.

Maar andere fracties in de Amstelveense raad niet dus, reageerde Van Wijnen. Volgens Bit heeft Amstelveen geen enkel recht op een zetel in het DB.

Dat die deze keer aan haar neus voorbij ging, komt mede doordat Amstelveen namens kleinere gemeenten bij de Alderstafel over Schiphol mag aanschuiven. Die positie hadden trouwens ook vorige wethouders, naast het DB-lidmaatschap van de SRA. Bot noemde het wel een tegenvaller, dat het laatste deze keer niet is gelukt.

Zijn partijgenote Linda Roos, fractievoorzitter van  Burgerbelangen, vindt wel dat de communicatie aan de vooravond van de installatie van de nieuwe regioraad en het bestuur knullig is verlopen.

Lees ook:GroenLinks walgt van dieronvriendelijke mollenklemmen
Lees ook:GroenLinks: zomerstop 51 te laat gemeld
Lees ook:GroenLinks: sneller vluchtelingen huisvesten
Lees ook:Brandes: Doortrekken AV lijn vertraagt niet
Lees ook:GroenLinks: Meer geld naar verlies Groengebied

Eén reactie op “Amstelveen niet in DB regioraad

  1. gjzn

    Nieuwe annexatie komt naderbij. Hadden we maar een (jeugd-) stadsdichter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.