Vereniging van oud-raadsleden opgericht

Bestuur: v.l.n.r. Stevens, Ten Cate, Siemers, Kirch en Smit

Bestuur: v.l.n.r. Stevens, Ten Cate, Siemers, Kirch en Smit

Blijkbaar trouw aan hun liefde voor geheimszinnigheid (waarvan zij alleen in verkiezingstijd enige afstand nemen) hebben voormalige gemeenteraadsleden stiekem, althans zonder er media bij toe te laten, een vereniging opgericht. Dat gebeurde al op 4 oktober in de Schouwburg op initiatief van oud VVD-fractievoorzitter – en sinds 2007 lid van Provinciale Staten – Petra Kirch, laat de gemeente bijna twee weken later weten. In die vereniging van oud-raadsleden huizen volgens haar veel ervaring, kennis en netwerken. En die willen zij ook na hun raadslidmaatschap blijven inzetten voor de gemeente, zeggen zij. Het bestuur bestaat uit Petra Kirch (VVD), Casper Stevens (CDA), Theo Houwink ten Cate (PvdA), Anke Smit (D66) en Joop Siemers (VVD).

Het initiatief voor de vereniging ontstond begin van dit jaar al. De gemeente inventariseerde toen de gegevens van alle raadsleden van de afgelopen 50 jaar. Een groep oud-raadsleden kwam bij elkaar om mogelijkheden te onderzoeken voor verbetering van het onderlinge contact en dat met de gemeente.

“Wij zijn vanmiddag niet alleen hier voor de onderlinge contacten, maar vooral wegens de blijvende betrokkenheid bij onze gemeente en de wil om de gemeente ten dienste te zijn”, zei volgens de gemeente Petra Kirch tijdens die oprichtingsvergadering. Zij vroeg de 25 aanwezigen of die “een ambassadeur van de gemeente Amstelveen” willen worden en daartoe de vereniging van oud-raadsleden oprichten, meldt de gemeente. Met applaus zou vervolgens de vereniging zijn opgericht. Vervolgens werd het bestuur gekozen en de contributie vastgesteld.

 

Lees ook:Amstelveens VVD-statenlid Kirch hoog op kieslijst
Lees ook:Onderzoek VAD naar wensen detailhandel
Lees ook:Petra Kirch 7e op VVD-lijst PS
Lees ook:Afscheid van 19 raadsleden
Lees ook:VVD-taart voor Avondvierdaagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.