Vijfde wethouder kost zes ton

Dat het nieuwe college vijf in plaats van vier wethouders heeft, kost de gemeente jaarlijkse 120 duizend euro extra. Het bedrag is voorlopig voor vijf jaar gereserveerd. Dat blijkt uit de financiële kadernota voor de jaren 2007 tot en met 2010. De jaarlijkse kostenpost is ‘inclusief werkplek’ meldt de nota.

De uitbreiding van het aantal wethouders had een louter politieke oorzaak. Zij was nodig om het CDA mee te krijgen in de nieuwe coalitie. VVD en PvdA, met respectievelijk negen en acht zetels in de gemeenteraad, wilden even sterk zijn vertegenwoordigd in het college. Dat betekende elk twee wethouders. Maar om draagvlak in de raad te krijgen, moest het op verlies staande CDA aan boord worden gelokt met ook een wethouderszetel.

Formeel werd onder meer ambitie van de nieuwe coalitie als reden voor vergroting van het college opgegeven. En PvdA-fractievoorzitter Drost kwam zelfs met het argument dat met het ook op de komende Kamerverkiezingen burgemeester Jan van Zanen wel veel afwezig zou zijn op het raadhuis, in verband met zijn nevenfunctie van landelijk VVD-voorzitter. Die opmerking werd hem overigens door Van Zanen niet in dank afgenomen.

Lees ook:Hele oppositie tegen nieuwe vijfde wethouder
Lees ook:College houdt vast aan vijf wethouders
Lees ook:Nieuw college noemt zich ‘ambiteus en open’
Lees ook:Capaciteiten
Lees ook:Oppositie bestrijdt noodzaak vijfde wethouder

3 reacties op “Vijfde wethouder kost zes ton

  1. Hans van der Liet

    Goed besteed geld dus. De gemeente heeft wel eens geld aan gekkere dingen uitgegeven!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wokkel

    Ah! Weer een reactie van de gemeentelijke publiciteitsmachine! Zes ton goed besteed? Ze hebben het in Amstelveen altijd met vier kunnen rooien en dat zou nu dus ook moeten kunnen. Zes ton uitgeven om de goede vrede te bewaren wordt echter zonder blikken of blozen gepareerd met ‘ze hebben wel eens aan gekkere dingen geld uitgegeven’. De VVD neem ik het niet eens kwalijk, die zijn met hun opmerkingen over het groenbeleid al volstrekt ongeloofwaardig geworden. Dat die huichelaars van de PvdA hiermee akkoord zijn gegaan vind ik wel een politieke schande.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Nou, volgende keer dan maar geen PvdA meer stemmen! We kunnen ook één wethouder neerzetten die alles ondertekent wat de ambtenaren hem voorleggen, dan besparen we vier keer zes ton. Kassa!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.