VVD geeft college onvoldoende voor financieel beleid

Volgens de VVD laat het college van B en W met zijn activabeleid een grote negatieve erfenis na. De partij is verontwaardigd dat de Nota Herijking Activabeleid van college niet meer voor de verkiezingen door de raad wordt behandeld. ‘In het kader van eerlijk verantwoording afleggen over het gevoerde beleid zou dat de juiste gang van zaken zijn geweest,’ meent de partij.

Zij vindt dat B en W de gemeenteraad te lang aan het lijntje heeft gehouden. Al begin vorig haar was een miljoenentekort op de activa bekend, vooral in de onderhoudsbudgetten voor het Raadhuis en De Meerkamp. De problematiek zou in de eerste heeft van vorig jaar gedetailleerd aan de raad worden voorgelegd, maar dat is volgens de VVD voortdurend vooruit geschoven. ‘Bij de behandeling van de begroting 2006 in november werd bespreking nog in deze raadsperiode toegezegd.’ Er ligt nu een aanvullend investeringsplan voor 2006 op tafel, waarin wel naar de herijking van het activabeleid wordt gesproken, maar de volledige inhoud van de nota daarover is bij de raad niet bekend, klaagt de VVD.

“De voorlopige inhoud stelt ons niet gerust,” zegt VVD-raadslid Frans Hellendal. Hij constateert dat bijvoorbeeld geen oplossing wordt aangereikt voor nieuwe tekorten bij onder meer Elsenhove en het Cobra Museum. Ook geven B en W geen toelichting op hun mededeling dat de miljoenentekorten op het Raadhuis en De Meerkamp van vorig jaar flink zijn geslonken, zegt de VVD. Hellendal verwijt heg college die tekorten te willen dekken ‘met luchtkastelen’ als uitstel van investeringen (dus verschuiven van problemen naar de toekomst) en het zich toe eigenen van geld uit de reserves voor vervanging van duurzame activa. “Dat komt neer op geld lenen uit de toekomst,” aldus Hellendal.

Lees ook:Straal krijgt nog twee maanden om orde op zaken te stellen
Lees ook:Raad akkoord met verzelfstandiging openbaar basisonderwijs
Lees ook:Omroep Straal dreigt vergunning te verliezen
Lees ook:“Piratendisco’ voor kinderen in De Meerkamp
Lees ook:Het nieuwe college: VVD en PvdA elk 2 wethouders, CDA 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.