Straal krijgt nog twee maanden om orde op zaken te stellen

De lokale zender Straal, tegenwoordig uitzendend onder de naam AV1, heeft van het Commissariaat voor de Media (CvdM) og twee maanden gekregen om orde in de chaos te scheppen. Binnen die periode moet en eindelijk een representatief Programmabeleidsbepalend Orgaan (PBO) zijn. Wethouder Frans Hellendal heeft dat woensdagavond meegedeeld aan de raadscommissie voor Burgers en Samenleving.Hellendal probeert plaatselijke maatschappelijke organisaties met het lokale station te laten samenwerken. Zij zouden hun kennis kunnen inbrengen en helpen de structuur te verbeteren. Straal is nu anderhalf jaar bezig en volgens velen nog steeds ver onder de maat. Ook bestuur en PBO schijnen nog steeds niet te voldoen aan wettelijke eisen. Aan de vooravond van de verkiezingen pompte de gemeente een extra eenmalige subsidie in de de zender. Over een structurele subsidie is nog geen besluit genomen. Reclameinkomsten zijn er niet. Vooral de VVD – waartoe Hellendal behoort – lijkt veel waarde te hechten aan het bestaan van een lokaal station.

Lees ook:Straal krijgt meer tijd
Lees ook:Omroep Straal dreigt vergunning te verliezen
Lees ook:Lokale omroep heeft voorwaardelijke zendvergunning
Lees ook:Lokale omroep weer in de lucht – geen extra subsidie
Lees ook:Straal krijgt toch geld van gemeente

15 reacties op “Straal krijgt nog twee maanden om orde op zaken te stellen

 1. Elly van Amstel

  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding..
  Tip; de Hema gaat een cursus dj geven :P

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alto Voltaje

  Vanwaar die ijver bij de wethouder? De voorganger mocht na 18 jaar op dezelfde frequentie gewoon doodbloeden? Vreemde gang van zaken…..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Elly van Amstel

  Beste Alto,
  Amstelveen Lokaal is door de gemeente ook heel goed behandeld, Amstelveen is een van de weinige gemeentes die wel subsisdie verstrekt voor lokale omroep. Tot het moment dat ze niet wisten wat ze aanmoesten met deze concurrent en geen besluit hebben durven nemen om een duidelijke keuze te maken, met alle gevolgen van dien. Je kunt de gemeente niet verwijten goed te zijn voor de zittende omroep, dat doen ze zonder aanzien des persoons. Wat je ze wel kunt verwijten is dat ze een (lelijk) onrendabel zinkend schip boven water houden terwijl er een alternatief is, onder het mom van; dan zitten we 2 jaar zonder lokale omroep. Ze mogen helaas niet over de kwaliteit oordelen en doen dat dus ook niet.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Benji

  Wie zit er nu te wachten op lokale radio en TV in Amstelveen. Amstelveen Lokaal was alleen bekend bij familie en vrienden dus een leuke gesponseerde hobby en Straal is veel bekender door de gesponseerde puinhoop. In mijn ogen kan de gemeente dit geld beter gebruiken zodat het werkelijk bij de gemeenschap terecht komt. Prima trouwens dat mensen een lokale zender willen beginnen maar laten zij die hobby dan ook zelf maar betalen maar ik voorspel dat er dan geen zender komt in Amstelveen

    /   Beantwoorden  / 
 5. AlChemia

  Als je het mij vraagt is het wel degelijk interessant voor amstelveen om een eigen lokale radio en televisie zender te hebben, mensen die roepen dat het niet nodig is weten niet waar ze het over hebben.

  Nu dat de kranten steeds minder gelezen worden en visuele media en internet steeds belangrijker worden is het zeer onverstandig om er een punt achter te zetten.

  Als men wilt, dan kunnen zij mij bereiken, ik zal me steentje bijdragen!!

  Vriendelijke groet,
  alchemia

    /   Beantwoorden  / 
 6. benji

  Beste Alchemeia,

  het is heel leuk dit soort commentaar, maar waarom sta je dan aan de kantlijn., waarom ben je dan niet bezich bij straal. Mijn broek zakt af van dit soort van dit soort opmerkeningen. Zonder geld is radio en tv geen optie in Amstelveen AT5 krijgt 8.000.000 dus waar praten we over.
  Maaaar wellicht heeft Elly van Amstel hier een oplossing voor dit probleem.

  sterkte

    /   Beantwoorden  / 
 7. benji

  Geplaatst door AlChemia,

  kom een keer uit de doos….. welicht helpt het.!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Wokkel

  Prachtig dat Benji zich in twee dagen een compleet andere schrijfstijl kan aanmeten.
  Laten we duidelijk zijn: lokale radio en televisie heeft wel degelijk bestaansrecht in Amstelveen, net als een friettent. Alleen als Boy Bensdorp achter de frieten staat wordt het een onmogelijke missie. Laat dat nu net het geval bij Straal zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 9. adriaan

  Het lijkt mij absoluut niet reeel om te denken dat een Amstelveense zender een haalbare kaart is als ze een zelfde kwaliteit willen leveren als AT5 of RTV-NH. Als dat namelijk niet gebeurt kijkt er niemand naar. De financiele middelen ontbreken gewoon, als je er een beetje verstand van heb is dit niet te doen met gemeente subsidie dus weggegooid geld. Maar wellicht staat er een filantroop op met een paar miljoen om het toch te proberen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Elly van Amstel

  Ondanks de bestuurlijke fouten die gemaakt zijn door Amstelveen Lokaal (AVL) kan men niet ontkennen dat daar uitstekende programma’s gemaakt werden. Ik heb daar geruime tijd onder andere nieuwe radiomakers begeleid en daar zit de kracht van een lokale omroep; kweek je eigen talent en hou de lat hoog. En herhaal veel zodat je aan de informatienorm voldoet. Meerdere sollicitanten vertelden me bij de vraag; Waarom Amstelveen Lokaal, dat AVL de beste omroep in de omgeving was. Deze mensen stromen uiteindelijk door naar de landelijke omroep, maar onderweg geven ze hun talent aan de “lokalo”. Dat is een vanzelfstekend proces. Tenminste, als de beginvoorwaarden goed zijn. Ik kan niet alleen een nieuwe lokale omroep in Amstelveen van de grond tillen maar weet wel hoe ik mij nuttig kan maken voor de juiste omroep. Wie o wie zet zijn schouders er onder en vormt een betere omroep dan er nu zit? Het is een ondankbare klus, die geklaard moet worden door onverbeterlijke idealisten die benul moeten hebben van administratie en regelgeving EN talent op radiogebied hebben. Als iemand een costructief idee heeft hoor ik het graag.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Joan

  Een constructief idee heb ik niet, maar het hobbyisme en de daarmee -helaas- gepaard gaande kwaliteit nodigen mij niet uit tot kijken, eerder tot snel verder zappen.
  Irritatie krijg ik genoeg bij de commerciƫlen, kwaliteit haal ik sporadisch elders. Ergo: opdoeken.
  Ik kan mij niet voorstellen dat iemand met gezond verstand kijkt naar dit soort “kromme tenen tv”; daar hebben we tegenwoordig Talpa voor (en internet) en zat andere kneuterige zenders.
  Bovendien hebben wij het Amstelveens Weekblad, dat ongetwijfeld meer lezers heeft dan Straal ooit zal krijgen.

  Stadshart, Stadse Manieren, Stads TV, nee… Amstelveen moet dit anders aanpakken en anders maar liever laten. Wees blij met een leuke web site en een redelijk weekblad.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Frank

  Tsja 18 Juli….. en dan??? weer uitstel??

    /   Beantwoorden  / 
 13. Elly van Amstel

  Nee het Commissariaat voor de Media is bikkelhard; normaal gesproken krijgt een omroep 4 maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Straal kreeg er maar 2, dus het is menens.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.