Werk aan dak monument stil gelegd

Foto: Gemeente Amstelveen

Foto: Gemeente Amstelveen

Omdat het een gemeentelijk monument betreft, liet de gemeente de werkzaamheden ter vervanging van een deel van het dak van de zogenoemde ‘witte school’ aan de Savornin Lohmanlaan 2 stil leggen. Er was geen vergunning voor aangevraagd. In het pand, eigendom van Florencius BV, is tegenwoordig een particuliere basisschool gevestigd.

Van de maatregel is de gemeenteraad in een brief door wethouder Herbert Raat van Handhaving en Vergunningen (VVD) in kennis gesteld. Het gaat, zo bleek uit inspectie op 18 en 21 augustus, om het dak van de zuidwestelijke vleugel van het gebouw. De oude constructie bleek daar te zijn verwijderd.

Volgens Raat wordt daardoor het monument aangetast. “Regulier onderhoud is vergunningsvrij, maar dergelijke werkzaamheden vallen onder renovatie/gedeeltelijke sloop en zijn vergunningplichtig,” schrijft Raat aan de raad.

Hij heeft de eigenaar per brief laten weten dat die een dwangsom van 50 mille riskeert als hij doorgaat met de werkzaamheden. Florencius moet nu een omgevingsvergunning aanvragen, dan wel het pand in oude staat terug brengen.

 

Lees ook:Ook int. onderwijs in beschadigd monument
Lees ook:Extra overlast door onderhoud aan startbanen
Lees ook:Buitenveldertbaan vaker ingezet
Lees ook:bbA vraagt naar bekende weg monument
Lees ook:Buitenveldertbaan weer meer gebruikt

Eén reactie op “Werk aan dak monument stil gelegd

  1. wel

    ongelofelijk dat dat gebeurd zonder vergunning. Men wou maar liefst 4 klaslokalen bijbouwen. Dat zijn zo een 80 kinderen. De meeste worden met de auto gebracht want particuliere school, jonge kinderen komen niet uit de buurt. Dat betekend ongeveer 120 meer autos per dag in de straat en parkeer momenten ERBIJ. Dat kan daar toch nooit. Die dwangsom zal geen probleem zijn, want deze basisschool ontvangt per kind tussen de € 20.000 en € 23.000 per plaatsing. In Haarlem schijnen ze ook een monumentaal pand te hebben gekocht. Ben benieuwd of ze verbouwingen daar wel gewoon gaan aanvragen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.