CvdK Remkes praat in achterkamer met raad

naamloos Remkes

Remkes met burgemeester Van 't Veld.

Remkes met burgemeester Van ‘t Veld. Foto: amstelveenweb.com

Het heette werkbezoek, dus commissaris van de koning in Noord-Holland Johan Remkes (VVD) zal vrijdag bij het aandoen van het liberale bolwerk Amstelveen wel aan het werk zijn geweest. In de praktijk kwam het er op neer dat hij, slaafs gevolgd door het bij deze visite volstrekt overbodige college van B&W, naar het ziekenhuis en onderneming Nestlé toog, waar hem presentaties met een hoog reclamegehalte wachtte.

Media mochten daar nog wel bij zijn, maar niet toen aan het einde van de dag achter gesloten deuren met de gemeenteraad werd gepraat. Waarschijnlijk over de stroom van vluchtelingen die naar Amstelveen kan komen. Mogelijk ook over andere zaken, maar het is volgens een woordvoerster van de gemeente gebruikelijk dat gesprekken van de provinciale bestuurder met de lokale volksvertegenwoordigers tot een achterkamer beperkt blijven. Media mochten alleen het in een bus door de stad toerende gezelschap bekijken, filmen en fotograferen zolang het niet over hete hangijzers ging. Wat er te verbergen viel, blijft dus verborgen.

Het internationale karakter van Amstelveen was als thema van het bezoek van Remkes aangekondigd. Dus stonden onder meer de Japanse desk in het ziekenhuis, informatie over een Japanse tandartsenkliniek en de Internationale School op het programma. Daarna pas kwam de gemeenteraad er aan te pas en dus werden journalisten al bij de school geacht op te donderen, omdat democratie nu eenmaal alleen in verkiezingstijd geldt.

Remkes kreeg over het internationale karakter van de stad te horen en te zien wat hij natuurlijk al wist, maar zo’n man – met een volgens een oud-collega van hem vrij werkeloze functie – moet nu eenmaal af en toe de indruk wekken wat te doen. Te registreren nieuws was alleen dat hij, hoewel hij eerder bekend maakte te zijn gestopt met roken, toch weer de ene na de andere sigaret opstak.

 

Lees ook:Tien jaar Japlanse keuringen in ziekenhuis Amstelland
Lees ook:B&W vergadering bij Internationale School
Lees ook:Bloeiend en zonnig kersenbloesemfestival
Lees ook:Remkes: Raadslid moet VOG overleggen
Lees ook:Drie nieuwe buitenlandse bedrijfsvestigingen

4 reacties op “CvdK Remkes praat in achterkamer met raad

  1. frank bikker

    Ach toe nou Johan, jij weet toch wel lekjes te vinden bij de gemeenteraad, die wat sappigs hadden te vertellen.
    Leuk, dat je hem dan ook met een peuk in zijn hand op de foto hebt gezet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Die foto is van Stefan Toth van amstelveenweb.com

        /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    De journalisten moesten opdonderen “omdat democratie nu eenmaal alleen in verkiezingstijd geldt”.

    Heel goed, want dan weten de lokale journalisten tenminste ook hoe het voelt om buitengesloten te worden. Bij Dichtbij weten ze zelfs niet wat ‘democratie’ betekent en wat daarvoor nodig is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Er zijn in Nederland meer journalisten dan varkens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.