Oud-wethouder Theo Tiemessen begraven

7 nov. 2012 19_01_12[1]Met hem aan de tafel van B&W, zat Amstelveen aan tafel. Dat zei burgemeester Jan van Zanen vrijdag bij de begrafenis van Theo Tiemessen, de voormalige wethouder die maandag op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van keelkanker. Hij werd ter aarde besteld op de begraafplaats bij de Urbanuskerk in Bovenkerk, na een uitvaartmis in de Heilige Geestkerk. Tiemessen was wethouder van 2002 tot 2006, en overhandigde destijds als loco-burgemeester de ambtsketen aan de toen aangetreden Van Zanen. Mede door Tiemessen voelden de nieuwe burgemeester en diens echtgenote zich snel thuis in Amstelveen.

Tiemessen zat namens het CDA in een college waaraan voor het eerst de in de oppositie gereven VVD – grootste fractie in de gemeenteraad – niet deelnam. Het bestond verder uit D66, PvdA en GroenLinks, wat een krappe meerderheid opleverde, evenals de coalitie waarop nu het college steunt.

In de uitvaartdienst werd hij door velen geschetst als een altijd gastvrije optimist, met veel humor. Een levensgenieter ook, zei Van Zanen. En: “Medewerkers op het raadhuis zeiden dat hij de leukste wethouder was voor wie zij ooit hadden gewerkt. ‘Met hem kun je tenminste lachen’, zeiden ze.” Hij was goed bevriend met de voorganger van Jan van Zanen, Harry Kamphuis.

“Een mensen mens”, noemde een broer van Tiemessen de overledene. Maar misschien minder een politicus, waardoor hij nogal eens overhoop kwam te liggen met raadsleden, als gevolg van losse opmerkingen die hij maakte.

Als bestuurder, met zelf een slijterij, had hij voor zijn wethouderschap wel allerlei functies in het belang van het MKB bekleed. Ook werd hij lid van het parochiebestuur van de Urbanuskerk en was hij sterk betrokken bij de restauratie daarvan.

Binnen het CDA leek hij het overigens tijdens zijn wethouderschap nogal te hebben verbruit. In 2010 kwam hij als kandidaat raadslid bij de verkiezingen op een onverkiesbare plaats bij die partij terecht. Al in het begin van zijn wethouderschap werd keelkanker bij hem geconstateerd. Na een operatie leek hij te zijn genezen, maar de ziekte kwam terug. Volgens Van Zanen is een vriend van hem heengegaan. “En echte vrienden zijn zeldzaam”, voegde hij er aan toe.

 

 

 

Lees ook:Burgemeester Van Zanen geïnstalleerd
Lees ook:Wethouder Yeter Tan: afscheid met gemengde gevoelens
Lees ook:Wethouders nieuwe college benoemd
Lees ook:Jan van Zanen heeft prostaatkanker
Lees ook:Raadsgriffier Cor Heij overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.