Wethouder Koops na bevalling weer aan de slag

Officieel begon ze vandaag weer na maandenlang zwangerschapsverlof, wegens de geboorte van haar zoon Jesse.  Maar de laatste twee weken trad wethouder Jacqueline Koops  al een paar keer in het openbaar op, zoals bij een lunch met ouderen in wijksteunpunt Middenhof op Vrouwendag met als thema ‘Vriendschap.’  En zaterdag, op de Open Dag van de Zorg, nam zij een kijkje in het Zonnehof in Bovenkerk, de buurtschap waar zij ook woont. Zonnehof is een kleinschalig wooncentrum voor mensen met dementie. Koops vindt dat haar collega’s haar werkzaamheden tijdens haar langdurige afwezigheid voorbeeldig hebben voortgezet. “Maar er ligt nu natuurlijk heel veel werk op mij te wachten en ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan.” Welzijn, Wmo en Zorg zijn de beleidsterreinen van de ChristenUnie-wethouder Allemaal onderwerpen die haar na aan het hart liggen. “Dat geeft me ook zin om weer voltijds aan de slag te gaan.”

Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor NL Doet
Lees ook:Belevenistafels in Zonnehuis
Lees ook:Buitenschoolse opvang in Bankras geopend
Lees ook:Wethouder Koops weer met zwangerschapsverlof
Lees ook:Koops bij zomerhuis voor beginnende dementen

5 reacties op “Wethouder Koops na bevalling weer aan de slag

  1. Anne

    Ik vind Jacqueline Koops een prima voorbeeld van het combineren van zorg en werk. Ik vind het jammer dat de auteur van het stuk het niet kon laten om “maandenlang zwangerschapsverlof” en “langdurige afwezigheid” te schrijven om zijn afkeuring te laten blijken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Th. Bos

      Wat een onzin. Het verlof zij haar van harte gegund. Dat het woord ‘maandenlang’ een afkeuring zou inhouden, is nieuw voor mij. Een half jaar afwezigheid is intussen natuurlijk wel maandenlang. Dat zeiden haar collega’s en zijzelf ook trouwens. Misschien bent u de argwanend….

        /   Beantwoorden  / 
  2. Anne

    Gelukkig gunt u het haar van harte. Ze is trouwens gewoon de “officiële” vier maanden afwezig geweest (20 november – 20 maart). Ik vond daarom dat “maandenlang” een overbodige toevoeging aan zwangerschapsverlof was (en dat wekte irritatie op).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Sommige mensen zijn snel geirriteerd en zoeken overal wat achter…

        /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    En dan te weten dat er millioenen vrouwen zijn die tijdens hun zwangerschap gewoon doorwerken, en de luxe als een zwangerschapverlof geheel niet kennen. Dat verdient een proficiat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.