Nieuwe WSW-raad vertegenv

Er is een nieuwe regionale WSW-raad (Wet sociale werkvoorziening) geïnstalleerd. Die vertegenwoordigt degenen die in de sociale werkvoorziening werken of op de wachtlijst daarvoor staan uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. In de raad zitten Joyce Dekker, Ineke van der Elst, Frans de Bok, Pieter Smit, Gert Jan Ros, Richard Copier, Ton Halenbeek en Wim Maat.De acht leden volgden een training ter voorbereiding van hun gevolgd WSW-raadslidmaatschap. Zij krijgen al direct de taak te adviseren over de tweede fase van de modernisering van de WSW.

Bij de installatie waren de wethouders Tom Horn van Haarlemmermeer (voorzitter van het AM Groep-bestuur), Jan Willem Groot van Amstelveen en Monique Oudshoorn van Uithoorn aanwezig.

Horn: ,,Meedenken van de WSW-werkers over de manier waarop de vijf gemeenten hun sociale werkvoorziening inrichten, wat de WSW raad gaat doen, is prima en nodig. Als vertegenwoordigers van alle gemeenten in deze regio, geeft de raad advies over wat voor Wsw-ers van belang is. Daardoor kan dat beter worden georganiseerd, zodat meer mensen met meer plezier naar het werk gaan.”

Bij de nieuwe Wet sociale werkvoorziening is verplicht gesteld dat gemeenten mensen die in de WSW werken of gaan werken laten participeren. Al eerder was een participatieverordening vastgesteld.

Lees ook:B&W 5 gemeenten akkoord met werkorganisatie
Lees ook:CDA wil duidelijkheid over AM-werkers
Lees ook:Raad wil betere info opheffing AM Groep
Lees ook:‘AM Groep straks financieel onhaalbaar’
Lees ook:OR: Solidariteit AM-gemeenten ontbreekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.