Vorig jaar iets meer woninginbraken dan in 2014

inbraak[1]Hoewel het de gemeentelijke bedoeling is dat het aantal woninginbraken, die een plaag vormen in Amstelveen, in de periode 2015 tot 2018 met tien procent daalt, was er vorig jaar sprake van een stijging. Tot en met november waren er 327 inbraken, een toename van vijf procent ten opzichte van de 313 in 2014.

Maar in dat jaar deed zich een sterke daling voor, zodat volgens burgemeester Mirjam van ’t Veld vorig jaar in feite van een consolidatie kan worden gesproken. \meest geliefd bij inbrekers in Elsrijk-Oost (31 inbraken), gevolgd door Groenelaan (29) en Westwijk-Oost (28). In 2012 betrof 34% van het aantal meldingen overigens pogingen tot inbraak, vorig jaar was dat percentage tot 44 gestegen. Daarin zien gemeente en politie dat hun extra inspanningen effect hebben gehad, overigens net als de groter bewustzijn bij inwoners.

In de Amstelveense meerjarenaanpak van woninginbraken is gekozen voor een beleid over drie sporen: kort, middellang en lange termijn. De inspanningen in 2015 zijn met name gericht op de korte termijn (fysieke maatregelen) en middellange termijn (waaronder voorlichting), zegt Van ’t Veld.

Voor de structurele aanpak van woninginbraken werkt Amstelveen samen met publieke en private partijen. “Een steeds belangrijker rol is weggelegd voor de inwoners van Amstelveen”, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad. “Niet alleen door het treffen van fysieke maatregelen dragen zij bij aan een veiliger Amstelveen maar ook doordat zij meer en meer optreden als extra ogen en oren. Denk hier bijvoorbeeld aan de buurtpreventieteams. Dit alles draagt bij aan de daling van het aantal inbraken.”

 

Lees ook:Plan: over 4 jaar 10% minder inbraken
Lees ook:Woninginbraken naar dramatisch Amstelveens record
Lees ook:Aantal woninginbraken daalt, KKP onveiligst
Lees ook:Aantal woninginbraken gedaald
Lees ook:Weer iets meer woninginbraken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.