Aantal woninginbraken daalt, KKP onveiligst

 

Burgemeester Jan van Zanen

Hoewel in 2012 Amstelveen het laagste aantal woninginbraken plaats vond van de laatste drie jaar, is het nog altijd te hoog. Dat constateert burgemeester Jan van Zanen in een brief aan de raadscommissie Algemeeen Bestuur en Middelen (ABM). In totaal werden vorig jaar 530 inbraken in woningen geregistreerd, 23,5 % minder dan in 2011, toen het er bijna 700 waren. In 2010 werd ruim achthonderd keer ingebroken. In voorgaande jaren waren het er altijd 400 tot 500. Het gaat nu de goede kant op, maar de trend is nog steeds niet stabiel, meldt de burgemeester. De gemeente heeft samen met politie en OM extra strijdmiddelen tegen het boevengilde ingezet. Onder meer zijn daarvoor negen extra rechercheurs ingezet. Ten opzichte van de regio steekt Amstelveen, met een dalingspercentage, gunstig af. In de hele de regio steeg het aantal inbraken namelijk met 6,4 procent tot ruim 6800.

In de meeste Amstelveense wijken werd een daling geconstateerd. Alleen in Kronenburg, Kostverloren en WestwijkWest was er sprake van toename, in Kronenburg en Westwijk West zelfs met ruim driekwart, maar het bleef daar in absolute aantallen bij respectievelijk 16 en 28.

De meeste inbraken komen nog steeds voor in Keizer Karelpark (69), gevolgd door Elrijk (63) en Patrimonium (62). Overigens is in die drie wijken het aantal wel fors gedaald, respectievelijk met ruim 45, 38 en 31 procent. De extra inzet in bestrijding ervan blijft gehandhaafd. Er worden onder meer nieuwe technische middcelen gebruikt en de DNA-gegevens zijn sinds kort sneller beschikbaar. Vorig jaar werden 35 arrestaties verricht, in 2011 waren het er 56. Verscheidene daders bleken meer inbraken op hun kerfstok te hebben. De daders komen uit heel Nederland en het buitenland. Volgens de politie gaat het om steeds andere daders, veelal werkzaam in bendes. Zij besluiten vaak ’s moprgens pas in welke plaats zij die dag gaan inbreken.

Lees ook:Aantal woninginbraken gedaald
Lees ook:Criminaliteit in Amstelveen gestegen
Lees ook:Vorig jaar iets meer woninginbraken dan in 2014
Lees ook:Zakkenrollerij tiert welig in Amstelveen
Lees ook:Woninginbraken naar dramatisch Amstelveens record

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.