Grote verkeerscontrole: 117 ‘hits’

logopolitieamsterdamamstellandTwee mensen zijn vrijdag aangehouden bij een verkeerscontrole in de stad. Er werden 117 voertuigen – 115 auto’s en twee bromfietsen – gecontroleerd, die op de A9 en de Amsterdamseweg zijn aangehouden. Gemeente en politie zorgden voorts voor een informatiestand over veiligheid. De belastingdienst inde ongeveer 75 mille aan openstaande vorderingen en werden tal van bekeuringen uitgeschreven.

Bij de controle van de voertuigen werkten politie, Koninklijke Marechaussee en Belastingdienst samen. Er werd zogenoemde ANPR-apparatuur (Automatic NumberPlate Recognition) gebruikt, waarmee kentekens van langsrijdende voertuigen worden gescand. Gestolen auto’s, of voertuigen die eerder in verband zijn gebracht met criminaliteit worden zo opgespoord en aangehouden. Dat geldt ook als een kentekenhouder wordt gezocht, een ongeldig rijbewijs, openstaande boetes of belastingschulden heeft.  Motorrijders  van de politie haalden zulke voertuigen van de weg en begeleidden die naar een controlelocatie aan het Handelsplein.


Geen legitimatie
De twee mensen die werden aangehouden, konden geen geldig legitimatiebewijs tonen. Verder werden 16 bekeuringen uitgeschreven, voor onder meer het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en gladde banden. Ook betaalden zeven mensen openstaande boetes. De belastingdienst nam 31 voertuigen in beslag en inde bijna 75.000 euro aan openstaande vorderingen. Medewerkers van de gemeente en de politie stonden tijdens de controle bij een stand, waar zij met burgers spraken over onder meer Burgernet en het bellen van 112 bij verdachte situaties.

Donkere dagen

Omdat in de aankomende donkere maanden de kans op woninginbraken stijgt, neemt de politie extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Verkeerscontroles met kentekenherkenning is een van de gebruikte methoden om verdachten en bekenden van de politie op te sporen. Daarnaast surveilleert de politie in de donkere avonduren uren extra vaak, zowel in uniform als in burger.

Lees ook:Veel aanhoudingen en boetes bij verkeerscontrole
Lees ook:‘Verkeerscontrole Stadsplein deel campagne’
Lees ook:Liberalen tegen verkeerscontrole Stadshart
Lees ook:Extra controles scooters hebben resultaat
Lees ook:Aangeschoten bromfietsrijders aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.