Nieuwe acties tegen inbraakgolf

Burgemeester Van Zanen

Aanpak van woninginbraken, (jeugd)overlast, vernielingen en diefstallen. Primair daarop richt de gemeente zich dit jaar in haar veiligheidsbeleid. Dat blijkt uit actieplan van B&W. Hoewel het aantal inbraken daalt (van bijna 700 naar 538 in 2012), zijn het er nog steeds teveel en is extra inzet om ze te bestrijden nodig, vindt burgemeester Jan van Zanen. En diefstal en vernielingen stegen vorig jaar. “In samenwerking met de politie zullen we er alles aan doen om de cijfers te verbeteren. Door preventie, gerichte acties en maatregelen als cameratoezicht op het Stadsplein”, zegt Van Zanen. De gemeente blijft ook dit jaar veel aan inbraakpreventie doen, zoals via een voorjaars- en najaarsoffensief (voorlichting, bijeenkomsten e.d). Ook bekijkt zij hoe particulieren zijn te stimuleren een alarmsystemen te installeren. De bestaande regeling kleine veiligheidsprojecten voor particulieren en de regeling voor ondernemers blijven dit jaar van kracht.

Door de inzet van jongerenwerkers, de Top 600 aanpak, straatcoaches en gezinsbezoekers probeer de gemeente de overlast op straat door jongeren aan te pakken. Daarnaast komt er dit jaar extra aandacht voor scooteroverlast.  Door de nieuwe drank- en horecawet kan de gemeente het alcoholgebruik van jongeren op straat gerichter aanpakken.

Het aantal diefstallen uit auto’s steeg in 2012 met 18%. Dit jaar speciaal daarop gerichte acties van politie en gemeente. Acties tegen zakkenrollerij worden herhaald, omdat de cijfers daarvan nog niet verbeteren. In het Stadshart voeren politie en gemeente opnieuw preventieve acties.  Ook veilig ondernemen blijft onderdeel van het veiligheidsplan.

 

Lees ook:Aanpak woninginbraak ook in 2014 prioriteit gemeente
Lees ook:Strenge aanpak scooteroverlast heeft gewerkt
Lees ook:Warmtecamera in strijd tegen dieven
Lees ook:Gemeente wil meer toezicht op straat
Lees ook:‘Harense toestand’ in Middenhoven voorkomen

Eén reactie op “Nieuwe acties tegen inbraakgolf

  1. Ellis Richards

    Vanuit de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde heeft de politie direct te maken met vergevorderde radicalisering of extremisme voor zover het zaken betreft die bij wet verboden zijn. Er kunnen echter ook vragen, zorgen of angsten zijn, zonder dat er sprake is van dergelijke overtredingen. De rol van de politie in beginstadia van radicalisering ligt dan ook ingewikkeld. En juist hier ligt een taak voor andere partners, zoals de gemeente.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.