Strenge aanpak scooteroverlast heeft gewerkt

Nadat in 2009 en 2010 in totaal een kleine drieduizend scooters door de politie zijn gecontroleerd en 1141 bekeuringen uitgedeeld, gaat de aanpak van scooteroverlast dit jaar onverminderd door. B&W constateren dat de actie tot nu toe goed heeft gewerkt. Samen met de politie nam de gemeente op terugdringen van overlast en irritatie gerichte maatregelen, waarbij werd gekozen voor een combinatie van preventie en repressie. Naast scootercontroles door de politie zorgde de gemeente voor educatie op scholen. Verder is de website www.zoekdegrensop.nl actief geweest en werd het project uitgebreid gecommuniceerd. Volgens het college is een groot deel van de doelstellingen met het project bereikt.Over de gehele stad bezien, is de overlast afgenomen, maar die blijkt zich nu in de praktijk nog wel te concentreren rond specifieke plekken. Volgens burgemeester Van Zanen gaat de politie door met het controleren van het gedrag van jongeren op scooters. Om de overlast structureel te bestrijden is extra inzet nodig, vindt hij. Zie ook: www.amstelveen.nl/veilig.

Lees ook:Nog dit jaar hardere aanpak scooteroverlast
Lees ook:VVD wil meer acties tegen scooteroverlast
Lees ook:Cameratoezicht Westwijkplein gestopt
Lees ook:Campagne tegen overlast door scooters en brommers
Lees ook:Overlast door scooters harder aangepakt

4 reacties op “Strenge aanpak scooteroverlast heeft gewerkt

  1. Bernd

    Mmmm, nu nog wat vaker controleren op het Zwarte Pad, de vouwen worden daar geregeld uit je (fiets)broek gereden door scooterrijders die daar dus helemaal niet mogen zijn.

    Of op het kruispunt Amsterdamseweg/Dorpsstraat/Burg. Colijnweg – wat ze daar niet af en toe aan capriolen uithalen om vooral niet voor het stoplicht te hoeven wachten…. (geldt trouwens net zo goed voor fietsers daar)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Laros

    Op het zwarte pad mag je geneens fietsen!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Laros

    Pardonnemij, naturlijk mag je daar wel fietsen, maar wat zou een brommer daar te zoeken hebben, want die rijden niet in het bos.

      /   Beantwoorden  / 
  4. j

    dan kunnen NU de hekken wat verder uit elkaar geplaatst worden, zodat rolstoelgebruikers er weer door kunnen naar park en winkels (vb. Augustinuspark)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.