Vernielers van auto’s aangehouden

logo_politie_65_2[1]Een 17-jarige Aalsmeerder en een 18-jarige Amstelvener zijn  aangehouden wegens vernielingen aan auto’s. Met de Aalsmeerder gebeurde dat dinsdag (23 februari) op de Startbaan, de Amstelvener meldde zich een dag later zelf op het bureau. Een getuige had dinsdagmiddag gezien hoe ruitenwissers en grills door drie jongens van auto’s werden gesloopt. Hij waarschuwde de politie, ging de jongens achterna en hield de politie op de hoogte. Daardoor konden agenten de 17-jarige jongen aanhouden.Een tweede verdachte meldde zich dus zelf. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Lees ook:Weer winkeldieven aangehouden
Lees ook:Twee verdachten van diefstal aangehouden
Lees ook:Verdachte van woninginbraak aangehouden
Lees ook:Koperdieven bij school Hortensialaan
Lees ook:Jonge Amstelvener verdacht van diefstallen uit auto’s

38 reacties op “Vernielers van auto’s aangehouden

  1. Johan Bos

    Ben diep onder de indruk van het niveau van je originele taalgebruik. Overigens vergis je je: het is allemaal nog veel erger. Ik zit al meer dan veertig jaar in dit vak, voor uiteenlopende media. Knap he, dat een amateur dat zo lang volhoudt en zelfs nog les mocht geven aan een school voor journalistiek en andere cursussen. Is dat even lachen. Deze site is overigens niet mijn baan, zoals je zegt. Hooguit een beperkt onderdeeltje van mijn dagelijkse activiteiten. Dat ik in jouw ogen een amateur ben, weten we nu wel. Blijkbaar neem je nog steeds niet aan dat men – dankzij jou – daarvan nu alom op de hoogte is. Gebruik eens een ander medium om mij aan de schandpaal te nagelen. Misschien bereik je dan meer meer mensen. ‘t Is maar een tip.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nee hoor, dit blogje is allerminst mijn hoofdtaak. Eerder een liefhebberij naast andere activiteiten. En nee, van die cursus in De Meent weet ik niets af. Maar vind je het niet knap dat iemand die evident stom is geboren, nooit iets heeft bijgeleerd, zijn leven amateur bleef toch kans zag bij (en voor) tal van media te werken en zich een heel behoorlijk inkomen te verschaffen? Overigens vind ik bij nader inzien amateur niet eens een scheldwoord. De duizenden die in Amstelveen aan sport doen en in koren zingen, in bandjes spelen zijn ook allemaal amateurs. Toch?

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Ik vrees dat Jan Demming zelfs zonder enige scholing die Gondelkoerier (betere naam zou zijn de Roddelkoerier) in elkaar draait.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Gelukkig niet. Maar ik vrees dat dat niet lang meer gaat duren nu jullie daar allemaal zijn geblocked.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Mag ik kijken hoe je Piet van Puffelen zijn kaak breekt? Of die van Avener?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Nou, mag ik dan voorstellen dat je toch tenminste hun pink breekt dan?

          /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Lansky, je moet The den of thieves eens lezen. Dat gaat over de kuiperijen van Michael Milken aan de beurs van de VS en dan heb je zo weer een nieuw lijstje met bovennamen om uit te kiezen. Ivan Boesky, Milken zelf, etc.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frank Bikker

    Als jij vindt dat Johan een steek heeft laten vallen, waarom geef je dan geen link naar het bericht (is eerder mening) waar het wel vermeld wordt. Kleine moeite voor jou, toch!! Je begint meteen maar weer je denigrerend uit te laten. En het einde van het liedje is, dat jullie steeds weer een block krijgen!! Handig hoor, krijg je nooit een poot aan de grond. Probeer zelf maar eens een blog voor jongeren in Amstelveen op te zetten. Verdienen jullie ook nog wat mee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Meyer, trek je maar niks aan van Frank alias Kees. Die vindt mensen al denigrerend als ze hem boos aankijken.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Eerlijk is eerlijk: de heer Bos heeft er af en toe een handje van om persberichten van de gemeente klakkeloos op het net te plempen. En als dan blijk dat het niet klopt, zegt hij “dat je er toch op mag vertrouwen dat de gemeente de waarheid spreekt”. Tsja, met zo’n opvatting over journalistiek was Nixon nooit ontmaskerd als leugenaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik zeg er doorgaans bij dat een opvatting of uitlating van de gemeente, c.q. een bestuurder of politicus komt. Overigens doen ook andere media dat vaak, omdat hen gewoon de tijd en mankracht ontbreekt om elke onbenulligheid zelf te onderzoeken. Verder komt veel van wat op deze site wordt gepubliceerd over de gemeentelijke besluitvorming uit raadsvoostellen en nota’s. Het zou vreemd zijn als ik iets anders publiceerde dan daar in stond. Dat ik pleeg te zeggen dat de gemeente en de politiek de waarheid spreken kan mij moeilijk worden aangewreven. Ik heb menigmaal – tot ergernis van uitgerekend de heer Van der Liet – betoogd dat liegen ongeveer een basisvereiste voor een politicus is.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Des te kritischer moet men zijn op wat politici de wereld intoeteren. Die kritische instelling ontbeert u evenwel, hetgeen u een matig journalist doet zijn. Waar gaat dat heen als journalisten de feiten niet meer checken vanwege gebrek aan mankracht of tijd?? Geef dan maar helemaal geen krant uit!

    “Ja mensen, Hitler beweert dat de Polen Duitsland zijn binnengevallen. We hebben helaas geen tijd en mensen om dat te controleren, dus het zal wel zo zijn!”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Er lijkt mij enkig verschil tussen de door u genoemde gebeurtenis en het onthullen van een naambordje aan het Kazernepad, c.q. een slipcursus voor de brandweer. Maar als B&W in een raadsvoorstel 5 miljoen voor een sporthal vragen aan de raad, kan ik toch niet een ander bedrag gaan noemen of zeggen dat er geld voor een ander doel wordt gevraagd? Ik kan hooguit – in een column – zeggen dat ik het weggegooid geld vind. Maar dan krijg ik weer te horen dat ik geen mening mag hebben en vooringenomen ben. Het is nooit goed en juist dat is nu eenmaal de kritiek die juist nagenoeg iedere goede verslaggever / journalist geregeld te horen krijgt. Het zij zo.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Overigens bent juist u degene die mij herhaaldelijk heeft verweten te kritisch voor politici te zijn…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Ik verwijt u niet kritisch te zijn. Ik verwijt u een karikatuur te maken van de rol van een politicus. U mag best kritisch zijn, sterker nog, u moet het zijn als journalist. Maar om nou zoals u te zeggen dat iedere politicus een leugenaar is die moedwillig beloften breekt en er slechts voor zijn eigen belang zit, dat is verkeerd.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Columns hebben doorgaans iets karikaturaals. Is dat u nooit opgevallen?

              /  
      2. Johan Bos

        Je gaat er qua woordenschat blijkbaar toch op vooruit. Wat een variatie al.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Frank Bikker

      Op verzoek van Onno. De (voormalige) politicus mag altijd en van alles rondtoeteren en de journalist mag als een castraat alleen de feiten noemen. Maar Hans dan zijn er alleen al 10 journalisten bezig om jouw uitlatingen te checken. Ik weet dat je dat graag zou willen, maar mij lijkt het toch een beetje te veel van het goede.
      -
      Hoewel het lijkt me wel goed voor het CDA en dat zeg ik als niet CDA-fan.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Als journalisten het niet leuk vinden om feiten te checken hadden ze een ander beroep moeten kiezen. Feiten checken is de core business van een goede journalist. Klakkeloos persberichten overschrijven kan ook ik nog wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ook ik vind het leuk feiten te checken. Maar war valt er aan te checken als de burgemeester gaat stemmen of wethouder Groot een kantoor opent? Moet ik er dan soms van uitgaan dat de heren dat niet hebben gedaan? Of ik klakkeloos persberichten overneem, weet u helemaal niet. Er zijn overigens andere sites die dat wel doen (en er dan bij zetten niet verantwoordelijk te zijn voor de inhoud!), evenals trouwens RTV Amstelveen kabelkrant. Het probleem voor u is alleen dat u daar niet kunt reageren, hier kunt u naar hartelust schelden op mij.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Ik scheld niet op u, maar ik neem de vrijheid om u erop te wijzen als er fouten gemaakt worden door u of andere journalisten. Als Andre Gerritsen schrijft dat er in Uithoorn olie is uitgestroomd (omdat hij dat van de gemeente had gehoord) en het blijkt kunsthars te zijn (hetgeen hij had kunnen weten als hij zelf zijn licht had opgestoken bij de Cindu ipv de gemeente blind te geloven), dan zeg ik daar ook wat van.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Johan Bos

        Alweer een uitbreiding van je vocabulaire. Wat ga je toch enorm vooruit, zeg. Al heb ik de indruk dat je met sommige woorden toch wel een beetje in herhaling valt, maar misschien komt dat doordat je nu eenmaal moet blijven oefenen om je taalkundige noviteiten niet te vergeten. Sterkte ermee.

          /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Geen idee. Die over Schiphol zal meneer Demming wel weten te beantwoorden.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    You might be right. Zo schijnt de naam Brooklyn van Breukelen af te stammen en Harlem van Haarlem.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    U bent niet alleen in uw columns karikaturaal, meneer Bos. Ook in uw “reguliere” verslaggeving klinkt uw dedain voor het vak politicus iets te vaak door voor iemand die probeert de schijn van journalistieke onbevangenheid op te houden. U heeft vier jaar geleden zelfs nog geprobeerd om zaken “clean als een bandrecorder” door te geven, maar dat hield u niet meer vol. Daarvoor zat er teveel opgekropte woede in uw vingers. Dat heeft u later ook eerlijk toegegeven, dat u die pretentie van het bandrecorder zijn niet meer heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Onno

    Naast de Urbanus in Bovenkerk staat uitleg waar het woord schiphol vandaan komt ..

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Probleem is dat meneer Bos het NOG leuker vindt om lollige columns te schrijven waarin hij politici die voor een fooi en in ruil voor stank van de burgerij uren achtereen per week zich inzetten voor de gemeenschap lekker kan afzeiken en te kakken kan zetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      U zei ook wel eens dat ik weer te lief was voor sommige politici. Vindt u het heel erg dat ik er niets meet van begrijp? Trouwens u kunt ook nogal tekeer gaan tegen politici die een andere kleur hebben dan het CDA en (mogelijk) de VVD.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Dat klopt, maar ik ben dan ook geen journalist of iemand die zich ten doel stelt anderen te informeren via een door mij beheerde media-website. En dat u er niets meer van begrijpt, vind ik niet erg hoor. Het is ook allemaal heel genuanceerd en ingewikkeld. Dat dat het niveau van de gemiddelde alumnus van de School voor Journalistiek “Henri Knap” ontstijgt is geen schande, hooguit bittere realiteit. Overigens vereist de traditie dat u nu hier gaat vermelden dat die school helemaal niet “Henri Knap” heette, maar dat er alleen een docent van die naam rondliep.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Inderdaad geeft er nooit een school onder die naam bestaan (over feiten checken gesproken), maar u schijnt eenmaal opgeslagen informatie moeilijk te kunnen wissen. Dat verklaart veel trouwens.

            /   Beantwoorden  / 
  14. Johan Bos

    Ik wil niet tegen Hem boksen, maar voor Hem buigen (als wij het over dezelfde God hebben althans).

      /   Beantwoorden  / 
  15. Johan Bos

    Zoals? Gaat het nog steeds alleen om dat politie optreden waar ik niet bij ben geweest (en waar ik ook nog niets over heb cvermeld)?

      /   Beantwoorden  / 
  16. Johan Bos

    Hartelijk dank voor de uitbundige aandacht die u blijkbaar gewend bent aan drollen te schenken.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Misschien vind ik het net zo leuk om die mantra over die school te herhalen zoals u het leuk vindt de mantra over liegende politici te herhalen totdat we er dol van worden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ja, maar u zegt gek op feiten te zijn en vindt kennelijk dat columns van journalisten eigenlijk verboden moeten worden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Zoals?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Johan Bos

        Hoezo? Je bent op dit moment geen nieuwsitem voor mij, alleen een blijkbaar nogal wraakzuchtige querulant, die nu eenmaal op een andere Amstelveense (echt klakkeloos persberichten letterlijk plaatsende) nieuwssite geen reactiemogelijkheid heeft.

          /   Beantwoorden  / 
  18. Hans van der Liet

    Gaat u nou ook al meezingen in het koor van mensen die mij woorden in de mond leggen die ik nooit heb uitgesproken? Ik ben inderdaad gek op feiten. Zelfs u zei ooit: opinions are free, facts are sacred. Dat is inderdaad voor een journalist het hoogste goed. Dus u zou nog gekker op feiten moeten zijn dan ik. Quod non. En ik ruim voor u ook het recht in om af en toe een meer opini-erend stuk te schrijven dat u dan een column noemt. Maar het zou me gemakkelijker vallen om die columns te glimlachen als u uw meer journalistieke stukken beter checkt op feitelijke juistheid. En dan weet u inderdaad drommels goed dat we het niet hebben over het leggen van een eerste steen of een bezoek aan een bejaardentehuis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.