Stadshart koploper in diefstal

Het Stadshart is de onveiligste wijk van Amstelveen, althans als het om diefstal gaat. Daarin  is het centrum absoluut koploper. Vorig jaar werden  daar in totaal bijna 450 processen verbaal opgemaakt, waarvan 159 wegens diefstal uit auto’s en 134 voor gestolen (brom) fietsen. Verder vonden er elf straatroven en overvallen plaats. Er werd21 keer ingebroken bij bedrijven en instellingen.  Dat blijkt uit jet statische boekwerk ‘Amstelveen in Cijfers 2007-2008’, dat overigens voor het laatst is verschenen. In het vervolg is de uitvoerige statistische informatie alleen nog op de website van de gemeente te vinden.

Een ‘goede’ tweede is wat misdaad betreft Randwijck. Daar werden 285 pricesswen verbaal opgemaakt, waarvan 128 voor diefstal uit auto’s (99) en van (brom) fietsen. Op de derde plaats volgt Middenhoven, maar daar vooral wegens vernieling en andere vormen van vandalisme.

 

In de regio Amsterdam neemt Amstelveen wat criminaliteitcijfers betreft een middenplaats in. Het aantal aangiften stijgt er de laatste jaren wel, vorig jaar was dat vooral wegens overlast. In totaal werden vorig jaar 4675 aangiften in de gemeente gedaan, een stijging met ongeveer tien procent ten opzichte van 2006. Overlast (1555) spant de kroon, gevolgd door 817 vernielingen en 766 diefstallen uit auto’s. Er werden 463 gestolen (brom) fietsen aangegeven.

Lees ook:Criminaliteit in Amstelveen gestegen
Lees ook:MInder inbraak, meer straatroof en drugshandel
Lees ook:Aantal aangiften delicten gedaald met twee procent
Lees ook:Misdrijven Amstelveen 4% gedaald
Lees ook:Veel autokraken in en om Stadshart

Eén reactie op “Stadshart koploper in diefstal

  1. charles

    Er is ook niet zoveel tijd om deze diefstallen aan te pakken als het hele korps achter bomen staat met laserguns….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.