Vergunning grote evementen moet vroeger worden aangevraagd

Vergunning voor grote evenementen moet in het vervolg minstens een half jaar van tevoren worden aangevraagd bij de gemeente. Vooruitlopend op een specifieke nota hebben B&W in die zin de Algemene Plaatselijke verordening aangepast. Dat gebeurt naar aanleiding van het rond ‘A day at the park’ losgebarsten tumult. De vergunning voor dat feest in het Amsterdamse Bos werd zo laat afgegeven dat bezwaren van omwonenden in de praktijk pas vijf weken erna konden zijn behandeld. Er kwam felle kritiek van de politiek op de procedure en het college ging diep door het stof tijdens een extra raadsvergadering.

 

Tot nu toe moest een vergunning zestien weken van tevoren worden aangevraagd. B&W denken dat de nieuwe regeling een betere rechtsbescherming van alle belanghebbenden biedt. Ook hebben zij volgens het college nu voldoende tijd om bezwaar te maken. Verder kunnen politie, hulpverleners en toezichthouders de evenementen tijdiger in hun planning opnemen.

Overigens vond de gemeenteraad dat hij over ‘A day at the park’ onvoldoende op de hoogte was gehouden gedurende de daaraan voorafgaande maanden en in feite onjuist was geïnformeerd.

Lees ook:Vergunning straatfeest niet meer nodig
Lees ook:‘Groot´ evenement betekent meer dan 5000 bezoekers
Lees ook:VVD en BBA ontstemd over evenement in Amsterdamse Bos
Lees ook:Hellendall door het stof voor raad over dance evenement
Lees ook:Gemeente ziet draagvlak voor omstreden evenementenbeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.