Gemeente ziet draagvlak voor omstreden evenementenbeleid

Terwijl de gemeente straat- en buurtfeesten toejuicht en zelfs subsidieert, worden evenementen in winkelcentra, het Stadshart en het Amsterdamse Bos aan een maximum gebonden, ter wille van de leefbaarheid in de omgeving. Ook moeten organisatoren van zogenoemde ‘grote’evenementen een veiligheids- en mobiliteitsplan opstellen. Dat staat in de door B en W vastgestelde eindversie van de nota Evenementenbeleid.

De nota is een toetsingskader voor aanvragen van evenementenvergunningen. Tot nu toe bestond op dat gebied alleen een beleid voor het Stadshart. Dat wordt nu tot de rest van de gemeente uitgebreid. In de eindversie zijn de reacties van de diverse belanghebbenden verwerkt, voor zover B en W die gegrond vonden. Volgens de gemeente is er voldoende draagvlak voor het beleid, al heeft de winkeliersvereniging Westwijk fel geprotesteerd tegen de verhoging met honderden procenten van de leges voor de vergunning van de jaarlijkse midzomernachtmarkt, een gevolg van het feit dat de gemeente de markt een ‘groot’ evenement vindt. Er staat tegenover dat voor kleine evenementen geen vergunning meer nodig is en alleen een meldingsplicht bestaat, maar dat geldt in de praktijk alleen voor een buurtfeest van bewoners. De Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) klaagt dat verder niet duidelijk is wat precies ‘kleine’ evenementen zijn. In het algemeen is volgens de winkeliers, in tegenstelling tot wat de gemeente beweert, de regelgeving eerder uitgebreid dan verminderd. En daarmee het kostenniveau.

Lees ook:Voor buurtfeest geen vergunning meer nodig
Lees ook:Gemeente wil meer evenementen in de stad
Lees ook:‘Geen harde muziek na afloop evenementen’
Lees ook:Evenementenbeleid doorgeschoven naar nieuwe raad
Lees ook:Vergunning grote evementen moet vroeger worden aangevraagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.