Gemeente gaat strenger handhaven

De gemeente gaat strenger controleren op parkeerovertredingen. Dat blijkt uit het handhavingsprogramma 2008-2010, waarmee B en W vooral de veiligheid in de stad zeggen te willen verhogen. In het Stadshart wordt in het vervolg twee, in de wijken één keer per dag gecontroleerd. Behalve de veiligheid te bevorderen door toezicht als preventief instrument in te zetten, wil het college snel en streng optreden bij overtredingen. Tegelijk moeten er minder regels komen, vindt het.

Het handhavingsprogramma houdt ook in dat klachten binnen drie werkdagen verwerkt zouden moeten zijn en jaarlijks ten minste tweehonderd milieu- en tweehonderd brandpreventiecontroles worden uitgevoerd. De gemeente wil het aantal binnengekomen parkeerklachten met tenminste 10 % reduceren.

Het programma is de basis voor het systematisch toezichthouden en het gericht handhaven op de terreinen bouw- en woningtoezicht, milieu, ruimtelijke ordening, verkeer en parkeren. Deze kenmerken zich door belangrijke wijzigingen in wetgeving. Per 1 januari wordt onder meer het nieuwe Activiteiten Besluit van kracht. Dat houdt wat milieu betreft in dat het accent van vergunningverlening verschuift naar handhaving. Bedrijven moeten weliswaar nog wel aan de milieuregels voldoen, maar de ‘lichte' ondernemingen hebben geen meldingsplicht meer. Toezicht op LPG stations wordt verscherpt, evenals de controle op bedrijfslozingen in het riool.

 

 

Lees ook:Gemeente investeert meer in toezicht op straat
Lees ook:Gemeente houdt alleen toezicht op wat er toe doet
Lees ook:Vorig jaar 20 overtredingen milieu bij bedrijven
Lees ook:Cameratoezicht Uilenstede verlengd
Lees ook:Bieb geeft aandacht aan Privacy en veiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.