Cameratoezicht Uilenstede verlengd

Het nu bestaande openbaar cameratoezicht op en rond Campus Uilenstede wordt drie jaar te verlengd, tot 1 januari 2021. Dat heeft de burgemeester in haar nadagen in Amstelveen besloten, laat zij de gemeenteraad weten.

Cameratoezicht, sinds vorig jaar op Uilenstede in gebruik, is een instrument, waarbij op bepaalde tijden live wordt uitgekeken in het kader van toezicht en handhaving van de openbare orde en veiligheid, meldt de burgemeester.

 

Daarnaast kan volgens haar cameratoezicht ook een belangrijke rol spelen bij opsporing van strafbare feiten, doordat beelden op het moment van melding, maar ook op een later moment, kunnen worden uitgekeken. Inmiddels zijn er op Uilenstede al diverse succesvolle opsporingsresultaten behaald, schrijft ze. “Ik streef naar een veilig leefklimaat voor onze studenten. Het besluit tot verlenging van het toezicht is primair ingegeven door de afname van het aantal geregistreerde incidenten op de campus en de toename van het veiligheidsgevoel onder de bewoners.”

 

Lees ook:Camera’s voor politietoezicht Westwijkplein geinstalleerd
Lees ook:Aantrekkelijker studentencampus Uilenstede geopend
Lees ook:Wiskundeteam wint jaar gratis kantoor op Uilenstede
Lees ook:Cameratoezicht Westwijkplein gestopt
Lees ook:Cameratoezicht Stadshart verlengd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.