Vervoerplannen voor na intro Noord-Zuidlijn

infographic-bustrammetroHet dagelijks bestuur van Stadsregio Amsterdam heeft de vervoerplannen voor GVB voor Amsterdam, Connexxion voor de Zaanstreek en EBS voor Waterland vastgesteld. Samen met het nog vast te stellen vervoerplan van Connexxion voor de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden vormen zij de basis van het nieuwe openbaar vervoer lijnennet in de Stadsregio Amsterdam, start op 22 juli 2018, als de Noord/Zuidlijn gaat rijden.

De Noord/Zuidlijn, de metro-Oostlijn en de Ringlijn vormen straks gezamenlijk de ruggengraat van het regionale openbaar vervoernetwerk en kunnen grote aantallen reizigers in korte tijd vervoeren. De routes van het bus- en tramvervoer worden daar volgens de Stadsregio op aangepast. De oriëntatie van het lijnennet zal minder gericht zijn op alleen Amsterdam Centraal, maar ook op de andere belangrijke OV-knooppunten zoals de stations Amsterdam Amstel, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer ArenA en het nieuwe bus- en metrostation Noord.

Historische verandering

Volgens Pieter Litjens, portefeuillehouder Openbaar Vervoer bij de Stadsregio Amsterdam is er sprake van een historische verandering voor het openbaar vervoer. “Er komen meer vervoersmogelijkheden, kortere reistijden en snellere verbindingen tussen de regio en de stad. We gaan er met z’n allen voor zorgen dat deze grote verandering soepel gaat verlopen,” zegt hij.

Formele toetsing

Het dagelijks bestuur heeft de door vervoerders ingediende plannen nu getoetst aan de kaders van de OV Lijnennetvisie en de Programma’s van Eisen van de OV-concessies. Ook beoordeelde het of de ontvangen adviezen op adequate wijze door vervoerders zijn betrokken bij hun definitieve vervoerplannen.

 

Lees ook:Kinderziektes bij start Noord-Zuidlijn
Lees ook:Zestig zwartrijders gepakt op één traject
Lees ook:Stadsregio geeft zes ton voor particuliere OV-initiatieven
Lees ook:Vervoerders regio gaan samenwerken voor OV veiligheid
Lees ook:DB Stadsregio akkoord met AV-lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.