Openbaar vervoer wordt duurder

naamloosHet openbaar vervoer in Amstelveen wordt volgend jaar duurder. In heel Amstelland en ook andere tot de Stadsregio Amsterdam behorende gebieden trouwens. In Amstelland en Meerlanden stijgt de prijs voor reizen op saldo per kilometer met de bus van 13,5 naar 14 cent. Daar komt nog een cent opslag voor het basistarief bij.  Het dagelijks bestuur van de Stadsregio heeft de OV-tarieven in de verschillende concessie gebieden vastgesteld.

In Amstelland en Meerlanden worden ook een speciaal jaarabonnement binnen het district voor 65+ ers in de daluren en een kinderkaartje van €1 per rit geïntroduceerd. De Ouderencombinatie (OCA) in de gemeenteraad wil voor de minima onder de 65-plussers trouwens gratis vervoer in de daluren.


Volgens de Tariefverordening van de Stadsregio Amsterdam mag het gemiddelde van alle tariefstijgingen voor een concessie niet hoger zijn dan de zogenaamde Landelijke Tariefindex (LTI). Voor 2015 is deze met 1,14% relatief laag waardoor de tariefstijgingen van 2015 beperkt blijven. Alle tariefvoorstellen van de vervoerders voldoen aan het criterium om maximaal met de LTI te stijgen.

De prijs van dagkaarten en losse kaarten in de bus in Amstelland en Meerlanden, Zaanstreek en Waterland blijft hetzelfde. Voor het Randstad Noord Zone abonnement, dat inmiddels het sterabonnement vervangt, in de hele stadsregio, geldt een stijging van gemiddeld 0,75%. In alle concessies is nu een kinderkaartje verkrijgbaar.

Tarieven Amsterdam

De concessie Amsterdam bestaat uit de gemeenten Amsterdam en Diemen en Duivendrecht (onderdeel van Ouder-Amstel). GVB is vervoerder in deze concessies. De tarieven voor dag- en meerdagenkaarten blijven ongewijzigd. Het kilometertarief stijgt van 14,8 cent naar 15,1 cent. Ook wordt de prijs van het uurskaartje met 10 cent verhoogd naar € 2,90. Verder worden er in Amsterdam twee nieuwe producten geïntroduceerd: de Amsterdam Travel Ticket voor toeristen die op Schiphol aankomen ( dagkaart Schiphol- Amsterdam NS/GVB)  en een dagkaart voor kinderen van €2,50.

 

Lees ook:Nieuwe tarieven openbaar vervoer regio
Lees ook:Openbaar Vervoer volgend jaar duurder
Lees ook:Busconsessie Stadsregio hoog beoordeeld
Lees ook:Tarief OV in regio wordt duurder
Lees ook:Vervoerregio: hoge score klantvriendelijkheid OV

Eén reactie op “Openbaar vervoer wordt duurder

  1. frank bikker

    De tarieven die worden gehanteerd als er toevallig te weinig op je kaart staat zijn ronduit oplichterij. Laatst 6 euro kwijt voor een reisje van nog 7 km. Bepaalde aspecten van het ov werkt aso-gedrag in hand.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.