Lijn 51 op 17 november weer naar CS.

MEDION DIGITAL CAMERATramlijn 51 mag van het bestuur van de Stadsregio niet tot half december doorgaan met het niet rechtstreeks naar het Centraal Station rijden. Volgens de plannen zou aan die al sinds mei durende situatie per 1 november een einde komen, maar het GVB vroeg uitstel tot half december. Er lijkt nu een compromis bereikt, omdat de vervoerder niet eerder dan op 17 november de oude dienstregeling kan herstellen. Het dagelijks regiobestuur wilde dat het vervoerbedrijf zo snel mogelijk weer de normale dienstregeling gaat rijden in de metrotunnel.

De metro rijdt al sinds mei met een aangepaste dienstregeling. Lijn 51 rijdt nu niet verder dan Spaklerweg, waar de reizigers uit Amstelveen moeten overstappen voor het Centraal Station. Lijn 50 rijdt niet naar Gein, maar naar Gaasperplas. Vanwege de werkzaamheden in de tunnel rijdt momenteel alleen lijn 54 door de tunnel.  Lijn 53 rijdt helemaal niet. Aan deze situatie moet zo snel mogelijk een einde komen, vindt het bestuur.

De Amstelveense wethouder Jan-Willem Groot, lid van het dagelijks bestuur van de Stadsregio, zegt dat ook Amstelveen sterk geeft aangedrongen op herstel van de normale dienstregeling, om weer directe verbinding met het Centraal Station te krijgen. Het GVB organiseert tot 17 november een aantal publieksvriendelijke acties op de Spaklerweg en de van der Madeweg.

 

Lees ook:SP wil uitleg Groot over problemen tram 51
Lees ook:Protest van BBA tegen naderend inkorten lijn 51
Lees ook:B&W: lijn 51 moet tot Centraal station blijven rijden
Lees ook:Tram naar Centraal Station blijft bestaan
Lees ook:Grotere bussen en vaker rijden naar Schiphol

Eén reactie op “Lijn 51 op 17 november weer naar CS.

  1. gerben

    Deze Amstelvener is juist erg blij met de 50 direct naar
    Gaasperplas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.