BBA: Regioraad moet zomerstop lijn voorkomen

De Stadsregioraad moet ervoor zorgen dat in de zomermaanden tramlijn 51 blijft rijden. Dat vindt Burgerbelangen (BBA). Volgens het GVB valt de tram in de zomers van dit jaar en 2011 zeven weken lang uit wegens werkzaamheden aan de Noord/Zuid-lijn. De BBA-fractie in de gemeenteraad gaat de Amstelveense leden van de regioraad oproepen een initiatief tot goede verbindingen in de zomer te steunen. De Stadsregio Amsterdam is opdrachtgever van het Openbaar Vervoer. Verantwoordelijk Amstelveens wethouder Tabak wil dat in elk geval deze zomer de tram blijft rijden. Volgens het GVB is dat technisch niet haalbaar. Maar dat kan er bij BBA-raadslid De Jong niet in.

 “Zulke stellingen worden vaak ingenomen, maar doorgaans is als men echt wil een oplossing denkbaar,” vindt De Jong.  Hij verwijst naar lijn 5, die in 2007 ook om technische redenen zou worden geschrapt, maar onder politieke druk bleef behouden. Overigens is in de beide laatste zomers zowel lijn 51 langdurig ingekort. “Het kan toch niet zo zijn dat van de vijf jaar, vier zomers de doorgaande lijn eruit ligt wegens werkzaamheden,” zegt De Jong.  “Als je Openbaar Vervoer wilt promoten, is dit een wel heel slecht visitekaartje.” Hij vraagt zich af waar de regionale coördinatie is gebleven. Stadsregio portefeuillehouder Tjeerd Herrema had toegezegd die te verbeteren. Ook wil hij weten waarom Lijn 51 in 2007 kon doorrijden naar Amsterdam-Zuid en nu ineens niet. Het GVB maakt directe verbindingen tusen Amstelveen-Noord en Amstelveen-Zuid op de Beneluxbaan in de zomer onmogelijk. “Maar techniek volgt de wensen, niet andersom, zou je hopen,” vindt het BBA-raadslid.

Zijn fractie heeft B&W eerder al gevraagd bij de Stadsregio Amsterdam aan te dringen op investeringen in de vervanging van bestaand materieel, om te voorkomen dat het nog meer veroudert, wat tot ernstige vertragingen en andere ongemakken leidt. Overigens heeft de gemeente voor deze zomer groot onderhoud gepland op de Beneluxbaan-Noord. BBA vindt dat een ongelukkige samenloop van werkzaamheden.

Lees ook:BBA ernstig bezorgd over openbaar vervoer
Lees ook:Protest van BBA tegen naderend inkorten lijn 51
Lees ook:Burgerbelangen bang voor inkorten traject sneltram
Lees ook:B&W: openbaar vervoer bij bezuinigingen op peil
Lees ook:Levie bestrijdt onevenredig treffen lijn 51 met bezuiniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.