Mutinationals als Nestlé helpen jongeren aan werk

Student Rivaldo Hofwijk vertelt hoe de sollicitatietraining hem hielp de arbeidsmarkt te betreden.

Student Rivaldo Hofwijk vertelt hoe de sollicitatietraining hem hielp de arbeidsmarkt te betreden.

Het in Amstelveen gevestigde Nestlé is een van de negen in Nederland gevestigde bedrijven die hun krachten bundelen om jongeren te helpen op de arbeidsmarkt. De andere in de Alliance for YOUth verenigde ondernemingen zijn: Ardagh, Cargill, DS Smith, EY, IBM, Linkedin en Manpower en Randstad.

De Alliance heeft dat vrijdagochtend bekend gemaakt op het ROC van Amsterdam College Zuidoost, één van de MBO scholen in Nederland waar vandaag meer dan honderd medewerkers sollicitatietrainingen gaven aan honderden leerlingen.

De Alliance for YOUth partners bieden de komende drie jaar 7.500 werk- en stagemogelijkheden voor jongeren aan. Daarnaast organiseert zij gezamenlijke sollicitatietrainingen, waarbij medewerkers van de bedrijven langs verschillende

Sollicitatietraining Alliance for YOUth aan leerlingen van ROC Amsterdam College Zuidoost

Sollicitatietraining Alliance for YOUth aan leerlingen van ROC Amsterdam College Zuidoost

scholen gaan om leerlingen te trainen en zo te helpen de arbeidsmarkt succesvol te betreden. Verder organiseren de partners van de Alliance sollicitatiebeurzen en social media workshops. Samen met lokale onderwijsinstellingen worden snuffelstages aan jongeren aangeboden en zijn er kennismakingsmomenten, waarbij middelbare scholieren kennis kunnen maken met het bedrijfsleven.

 

Energie

“Doordat wij onze krachten bundelen ontstaat een mooie energie. Door kennis te delen, elkaar te inspireren en gezamenlijke initiatieven te ontplooien in de strijd tegen jeugdwerkloosheid kunnen we jongeren écht helpen,” zegt Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. “Dát zorgt ook voor een prachtige vibe onder onze medewerkers die zelf het verschil kunnen maken door bijvoorbeeld mentor te zijn van jongeren of hen een training te geven.”

 

Gedeeld doel

De Alliance for YOUth is opgezet door bedrijven uit de private sector met een gemeenschappelijk doel: het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Alle partners uit de Alliance zeggen de ernst van het probleem te erkennen en de noodzaak te zien zich hiervoor in te zetten. ‘Want de aanpak van jeugdwerkloosheid zorgt niet alleen voor een goede positie van jongeren in de samenleving, maar daarnaast ook voor genoeg ervaren mensen om de naoorlogse generatie op te volgen als die met pensioen gaat.’

De deelnemende bedrijven hebben ervaring in het ontwikkelen van initiatieven om kansen te bieden aan jonge mensen. Door kennis, ervaring en successen te delen draagt de gezamenlijke alliantie bij aan de initiatieven van alle partners.

 

Mobiliseren

Het doel van de Alliance for YOUth is ook andere bedrijven te inspireren en te mobiliseren om jeugdwerkloosheid te bestrijden. “Als Europarlementariër is de aanpak van jeugdwerkloosheid voor mij topprioriteit. We kunnen niet toestaan dat er op deze manier een generatie verloren gaat. Maar er ligt ook een belangrijke rol voor het bedrijfsleven. De Alliance for YOUth is bijzonder omdat het vanuit de bedrijven zelf is geïnitieerd om kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit project is een inspiratie voor andere bedrijven en ik nodig ze uit om dit voorbeeld te volgen. Als ambassadeur van de Alliance for YOUth lever ik hier graag mijn bijdrage aan,” zegt Agnes Jongerius, lid Europees Parlement PvdA en voorheen FNV-voorzitter.

 

 

Lees ook:Campagne om jongeren aan werk te helpen
Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven
Lees ook:Campagne voor werk jongeren: 25 aan de slag
Lees ook:Medewerkers AM Groep brengen ‘koningstegels’ rond
Lees ook:Jongerenuitwisseling met Villa El Salvador

Eén reactie op “Mutinationals als Nestlé helpen jongeren aan werk

  1. Simon Sluitspier

    Allemaal prachtig en ook wel nodig, maar hoeveel banen hebben die samenwerkende bedrijven nu te vergeven? Het lijkt mij dat daar de echte motivatie voor die jongeren vandaan moet komen., anders is alles voor niets.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.