HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven

foto_bedrijventourNiet alleen bij de KLM zijn leerlingen van het Hermann Wesselink College op bezoek geweest, maar zij begonnen maandag, uitgerekend op de Dag van de Arbeid, een complete ‘bedrijventour’. Leerlingen van het 3e leerjaar Vmbo, Havo en VWO oriënteerden zich op de arbeidsmarkt, zegt de school.

Het doel van de tour is hen daarover te informeren en kennis te laten maken met de mogelijkheden daarop. De gemeente heeft in samenwerking met het onderwijs en ruim 30 instellingen en bedrijven in Amstelveen de tour georganiseerd.

De eerste bedrijventour is gemaakt door ruim 300 leerlingen van het HWC. Wethouder onderwijs Maaike Veeningen kwam was bij de start ervan in het raadhuis.  Daarna gingen ze op hun fiets langs bij drie door hun uitgekozen bedrijven. Ook de gemeente Amstelveen als werkgever deed mee. De leerlingen kregen rondleidingen, korte presentaties en workshops waardoor ze meer inzicht in de bedrijven en hun werkzaamheden kregen. Ze hadden een eigen visitekaartje gemaakt en hebben die uitgewisseld met werknemers van de bezochte bedrijven.

Volgens onderwijswethouder Maaike Veeningen, die zich kennelijk zoveel mogelijk aan het oog van de media onttrekt, is het beleid van de gemeente er op gericht de aansluiting van het onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren. Door informatie over de arbeidsmarkt raken leerlingen beter voorbereid op ‘het maken van een profielkeuze of een vervolgopleiding’, zei ze.

 

 

Lees ook:Leerlingen HWC in de keuken bij KLM
Lees ook:D66-wethouder ‘Amstelveen nu voorbeeld onderwijs’
Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien
Lees ook:Traktatie leraren op dag van leerplicht
Lees ook:‘Meester Levie’ nu supermeester

2 reacties op “HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven

 1. Frank Bikker

  Hè, hè, eindelijk laat us Maaike zich eens zien op een positieve manier. Het werd eens tijd voor een partij die zegt dat zij transparantie zo hoog in het vaandel voert.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Niks mis met Maaike. Slechts een kanttekening: deze tour is een beetje naar binnen gericht. Er zijn ook werkzoekenden, ietwat oudere inwoners van Amstelveen op zoek naar nieuw werk of adequate burgers uit de metropool idem. Maar de Gemeente lijkt wel op slot
  voor verzoeken om stages of werkervaringsplaatsen.

  Hoge hakken, echte liefde?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.