Cambridge certificaat voor HWC

front_hwc_0[1]Het Herman Wesselink College (HWC) geeft van de beroemde Universiteit van Cambridge de status van daarmee geassocieerde school gekregen. Het betekent dat het HWC de door de universiteit ontwikkelde leerprogramma’s en eindtoetsen mag gebruiken.

Overigens wordt de toepassing van die middelen door Cambridge Associated Schools nog wel getoetst door de universiteit en het Europees Platform op kwaliteit.

Volgens het HWC passen de programma’s in het streven van de school naar talentontwikkeling. Ook passen zij bij de internationale uitstraling en de tweetalige opleiding, vindt de school. In het komende schooljaar worden de leerprogramma’s aan een kleine groep talentvolle leerlingen in de VWO-bovenbouw aangeboden. Een soort pilot, om ervaring ermee op te doen.

Verwacht wordt dat in komende jaren het aantal deelnemers aan de programma’s toeneemt. Overigens start de school het komende jaar ook met drie tweetalige klassen (eerste leerjaar) voor vmbo-t. Van de ruim 300 zonder loting geplaatste nieuwe leerlingen volgt nu ongeveer de helft tweetalig onderwijs. Volgens de directie sluit dat aan bij de status van Cambridge Associated School.

Lees ook:AC is nu ‘begaafdheidsprofielschool’
Lees ook:Gratis bibliotheekpassen voor Panta Rhei
Lees ook:GL-initiatiefnemer klimaattop enthousiast
Lees ook:Kleine particuliere school voldoet aan eisen
Lees ook:Plannen voor Hongaarse school in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.