GL-initiatiefnemer klimaattop enthousiast

Albert Maarse

Raadslid Albert Maarse van GroenLinks is heel tevreden over de donderdag gehouden lokale klimaattop, die een gevolg was van een door hem ingediende motie in de gemeenteraad. Maarse zegt het enthousiasme van B&W over de top te delen en complimenteert wethouder Groot (milieu) met de manier waarop zijn motie is uitgevoerd. Volgens hem was het programma ‘inspirerend.’ Overigens werden er zowel tijdens de top als in het convenant tussen een aantal partijen en de gemeente nogal wat al eerder gemaakte afspraken herhaald. Dat is kennelijk ook Maarse niet ontgaan, maar: “Ook al was een enkele ambitie al eens bij een eerdere gelegenheid uitgesproken, ik vind het moedig van de partijen die het akkoord hebben ondertekend dat zij hun duurzaamheidsambities zo in het openbaar durven vast te leggen.” Anders dan de status van de ondertekenaars doet vermoeden, ging het volgens Maarse “niet alleen om de grote deelnemers. Er waren ook veel mensen van bijvoorbeeld scholen en kleinere bedrijven. De klimaattop was met nadruk ook voor hen bedoeld. Ik was dan ook verheugd om te zien dat er tussen de programmaonderdelen door en op de “inspiratiemarkt” veel werd genetwerkt. Ik hoorde al van een mooi samenwerkingsverband tussen een school en een bedrijf dat daar spontaan is ontstaan. Dat is maar een voorbeeld, maar ik ben daar wel erg verheugd over. Een van de doelen van de klimaattop was namelijk dat die soort nieuwe verbindingen zouden ontstaan, die de deelnemers nieuwe kansen bieden.” Maarse zegt te hopen dat de top heeft geleid tot veel positieve spin-off.

Lees ook:Lokale klimaattop komt er binnen half jaar
Lees ook:GroennLinks wil ook Amstelveense ‘klimaattop’
Lees ook:Mooie beloften op lokale klimaattop
Lees ook:GL: ‘Dwing bedrijven te investeren in energiebesparing’
Lees ook:Vijf ‘brede scholen’ aangewezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.