Raat: ‘Geen examenfraude Amstelland College’

 

Herbert Raat

Bij het in Amstelveen gevestigde Amstelland College is geen examenfraude geconstateerd. Dat meldt onderwijswethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad. Het college is onderdeel van het ROC van Amsterdam (ROCvA). Op een andere vestiging daarvan, in Amsterdam-Zuid, zijn wel examenopgaven gestolen en te koop aangeboden. De Tweede Kamer gaat daar morgen over praten, na een brief van onderwijsminister Jet Bussemaker.

Op RTV Amstelveen meldde vorige week een leerling van de Amstelveense vestiging dat ook gestolen examens zijn doorverkocht. Maar dat lijkt loos alarm.

Raat zegt meteen contact te hebben opgenomen met de directie van de school. Het meisje dat de uitspraken deed, bleek er nog maar kort leerling te zijn en op haar vorige school – een voortgezette opleiding buiten Amstelveen – te hebben gedoeld.

“Bij de directrice en haar team zijn er verder geen aanwijzingen over fraude of diefstal van toetsen of examens”, schrijft Raat aan de raad. “Alle managers zijn in de klassen geweest en de volgende punten kwamen aan de orde: Als je aanwijzingen hebt van fraude, meteen melden; negatieve uitingen over de school en meewerken / instandhouden van malversaties devalueert je diploma.”

Volgens Raat hebben de managers ook nog eens aangegeven welke weg leerlingen kunnen bewandelen bij klachten, onvrede of signalen van onrechtmatigheden. Raat zegt dat goed te vinden maar de vinger aan de pols te zullen houd

Lees ook:Bouw nieuwe 1e Montessorischool gestart
Lees ook:Gemeente betreurt afhaken politie bij verkeersexamens
Lees ook:Miljoenen aan onterechte uitkeringen
Lees ook:Raat wil leerplicht integreren in jongerenwerk
Lees ook:Verdachten gestolen pinpassen weg in auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.