PvdA trots op aanpassing onderwijsvisie

Esther Veenboer

Hoewel ook de PvdA de visie van B&W op het basisonderwijs eigenlijk te elitair vindt, stemde die fractie er toch mee in. Een week na de raadsvergadering, laat Esther Veenboer nog even weten blij te dat haar eigen amendement raadsbreed werd gesteund. Ze sleepte er 15 mille mee in de wacht voor ontwikkeling van de brede school. Dat geld is nog over in het fonds voor kwaliteitsverbetering. Uit dat fonds, de zogenoemde ‘kwaliteitsimpuls’,  worden verder door de scholen ingediende projecten gefinancierd. Het geld voor kwaliteitsverbetering wordt niet meer, zoals in het verleden, klakkeloos over de scholen verdeeld. De PvdA juicht wel toe dat er nu eindelijk een visie is op het onderwijs die verder gaat dan het bouwen van scholen (waartoe overigens ook onderwijswethouders van de PvdA zich voorheen beperkten), maar ja, die visie kwam nu eenmaal van de coalitie. Helemaal goed kon die dus sowieso in de ogen van de oppositie niet zijn. Helemaal niet in die van GroenLinks. Die fractie had er, zoals bekend, geen goed woord voor over.De PvdA is het er wel mee eens dat – zoals in de visie staat – Amstelveen behoefte heeft aan onderwijs dat de vaardigheden en competenties van kinderen ontwikkelt die zij nu en in de toekomst nodig hebben, maar dat moet dan wel voor alle kinderen gelden. Niet alleen voor excellente leerlingen, maar ook voor minder opvallende kinderen. “De PvdA heeft zich de afgelopen jaren juist heel sterk ingezet voor de brede school ontwikkeling,” zegt Veenboer.

“De brede school is bedoeld voor de ontwikkeling van alle kinderen, om ze kennis te laten maken met sport, cultuur en bijvoorbeeld het gebruik van media. De wethouder schreef wel in de nota dat hij de brede schoolaanpak stimuleert, maar verminderde het beschikbare bedrag hiervoor, tot mijn grote teleurstelling.”  Vandaar dus het amendement. De brede school is als een van de speerpunten aan de visie toegevoegd. Maar daarmee is het nog geen stuk geworden dat de PvdA zou hebben geschreven, constateert Veenboer.

Lees ook:PvdA wil geld vrijmaken voor sport op brede school
Lees ook:Vijf ‘brede scholen’ aangewezen
Lees ook:Meerderheid raad akkoord met ‘elitaire’ onderwijsvisie
Lees ook:Raamwerk brede school toch door raad aanvaard
Lees ook:Knikkeren met D66

Eén reactie op “PvdA trots op aanpassing onderwijsvisie

  1. Frank Bikker

    Feb. 2007 moest de brede school nog ontwikkeld worden(zie archief)en nu moeten ze al weer wat inleveren. Wat een beleid!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.