Raamwerk brede school toch door raad aanvaard

Een kader waarbinnen ‘het veld' aan de slag kan om de brede school in Amstelveen van de grond te krijgen. Zó moet de gemeenteraad de nota van wethouder Yeter Tan zien, herhaalde zij woensdag (25 april) nog maar eens. Het was een boodschap die bij Burgerbelangen, ChristenUnie en Oudercombinatie (OCA) blijkbaar niet over kwam. Zij stemden tegen, omdat zij concreter wilden weten wat er gaat gebeuren. Eerder hamerden ook andere fracties daarop. Met de nu aangevulde nota ging de raad in meerderheid akkoord.

 

 

Overigens vond GroenLinks de kadernota over de brede school nog steeds een ‘warrig stuk, waarin kippen en eieren achter elkaar lopen,' zoals Paul Regouin het zei. Jacqueline Koops van de ChristenUnie vond de nota niet sturend genoeg. Zij wilde weten of het veld helemaal gaat bepalen wat er gebeurt of dat ook de gemeente nog enige bevoegdheid overhoudt, naast geld storten. Koops zag er meer een startnotitie in dan een uitgekristalliseerde visie. En David de Jong pleitte langdurig voor een brede school waarvan alle elementen op één locatie zijn ondergebracht en in elk geval onder één management. Hij maakte een vergelijking met de internationale school, maar zag blijkbaar even over het hoofd dat daar heel veel geld per leerling binnenkomt. Koops herinnerde hem daar even aan.
De brede school is een concept waarin onderwijs, dagopvang, sport en andere voorzieningen voor kinderen zijn geïntegreerd. Daarbij zijn dan ook diverse partijen betrokken, zoals onderwijs, kinderopvang, sportverenigingen, muziekschool enzovoort. Maar dé brede school bestaat niet, beklemtoonde Tan. Het aanbod zal ook per wijk verschillen. De bedoeling is dart er gedurende de zittingsperiode van het huidige college vijf brede scholen komen. Daarvoor stelt de gemeente twee ton beschikbaar.

 

Lees ook:Groen licht van politiek voor brede school
Lees ook:BBA en CU tegen geld voor sportstimulering in onderwijs
Lees ook:PvdA wil geld vrijmaken voor sport op brede school
Lees ook:PvdA trots op aanpassing onderwijsvisie
Lees ook:Vijf ‘brede scholen’ aangewezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.