Open dag op schooltuinen

DSC_0163De vier Amstelveense schooltuincomplexen houden zaterdag 4 september Open Dag. Iedereen kan dan gratis van 13.00 tot 16.00 uur de tuinen bezoeken. Die worden door   circa 650 schoolkinderen van vijftien basisscholen gebruikt. Vorig jaar stemde de gemeenteraad er mee in dat er nog meer educatieve activiteiten dan nu op de schooltuinen komen en dat meer samenwerking wordt gezocht met andere organisaties. Ook moeten volgens de raad de tuinen voor meer doelgroepen beschikbaar zijn en een multifunctioneel karakter krijgen.Het schooltuinenwerk bestaat in Amstelveen al 52 jaar. Drie schooltuinleiders en zo’n 30 vrijwilligers leren kinderen er tuinieren. Wethouder Herbert Raat wijst op recent Brits onderzoek, waarui bleek dat beheren van een schooltuin goed is voor de ontwikkeling van kinderen.De gemeente gaat dit najaar onderzoeken waarom sommige basisscholen nog niet deelnemen aan het schooltuinwerk. Dat zijn vooral scholen in Randwijck en Elsrijk. De gemeente wil weten of er misschien behoefte is aan een schooltuincomplex in Noord-West Amstelveen. Of hebben de scholen daar liever speciale plantenbakken of andere groene voorzieningen, vraagt de gemeente zich af.

Lees ook:Open dag op schooltuinen
Lees ook:Open Dag op schooltuinen
Lees ook:Subsidie ter stimulering verbetering onderwijs
Lees ook:B&W: schooltuinen krijgen sterkere positie in maatschappij
Lees ook:Wedstrijd in tuinieren ‘Groen, Groener, Groenst!’

3 reacties op “Open dag op schooltuinen

  1. bakker bik

    Als onderwijzer kan ik er wel antwoord opgeven. Soms liggen de tuinen tov de scholen te ver, waardoor men te veel tijd kwijt is. Dit kan wel oplopen tot een dagdeel op weekbasis, terwijl daar maar een uur lestijd tegenover staat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Wat een gezeik over uren en dagdelen. Ik heb daar in mijn leven nooit wat mee gehad. Maar ja, je bent nu eenmaal ambtenaar en leidt kinderen ook naar het ambtenarendom en cao-volk. Ik denk dat alle3 kranten en omroepen waar voor ik heb gewerkt nooit slechter van mij zijn geworden. Omdat ik nu eenmaal met mijn passie doende was. Maar ja, die is er bij het cao-volk natuurlijk niet. Ik zie uren voorbij komen met cijfers achter de komma. Als ze tweemaal teveel naar het toilet gaan is de staffelten laste van de werkgever om zeep geholpen. Ik kots van urentellers en daarmee dus van het complete onderwijssysteem.

        /   Beantwoorden  / 
  2. bakker bik

    Mijn relaas slaat op de zoals men dat noemt de “effectieve leertijd” van de kinderen, niet die van de desbetreffende leerkrachten.
    En je vergeet ook de ouders. Ik heb zelfs meegemaakt dat ouders gingen zeuren over het feit dat ik hun kinderen op woensdagmiddag in mijn vrije tijd van een middagje museum een kwartiertje te laat terug bracht.
    -
    Overal heb je figuren, die de kantjes eraf lopen. Jij kent mij en je weet dat ik niet zo’n type ben. Ik vind deze reactie dan ook erg flauw.
    -
    Overigens, mensen die werken in het onderwijs zijn officieel geen ambtenaar meer. Je loopt achter, Johan. We vallen wel onder een CAO. En dat is maar goed ook voor zowel de kinderen als hun leerkrachten. Anders kwamen er op nog meer scholen je de urinestank tegemoet walmen als nu al het geval is en lazen ze nog uit boekjes van 25 jaar oud enz. Voorbeelden te over. Over de gebouwen zullen we het dan maar nog niet eens hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.